microsoft-uvedl-detaily-o-cene-windows-onecare
Novinka Microsoft uvedl detaily o ceně Windows OneCare

Microsoft uvedl detaily o ceně Windows OneCare

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 2. 2006 00:00 9

Kolik bude bezpečnostní balík stát?

Reklama

Uživatelé, používající systém Windows, budou platit téměř 50 dolarů ročně za to, že Microsoft ochrání jejich počítače před hackery.

Jejich program Windows OneCare Live bude na trh vypuštěn v červnu a bude k dostání na internetu či u maloobchodníků za roční poplatek okolo 50 dolarů. Uživatel jej bude moci použít až na třech počítačích. Zákazníci, jež testují betaverzi Windows OneCare Live mezi 1. a 30. dubnem dostanou zvláštní slevu – zaplatí pouze 19.95 dolarů.

Zákazníci Microsoftu zaplatí za ochranu systému pomocí OneCare mnohem méně než u konkurence. Například za Norton Antivirus 2006 pro tři počítače zaplatí uživatel 89.99 dolarů.

Microsoft program OneCare popisuje jako „automatickou ochranu PC“ a předplatitelé obdrží anti-virus, firewall a nástroj, který pomůže zvýšit výkon a spolehlivost jejich PC.

Microsoft zdůrazňuje výhody používání Windows OneCare: „Výzkum prokázal, že počítače mnoha uživatelů nejsou dostatečně chráněny – mnoho si totiž myslí, že je to zbytečné.“

Zprávy o ceně se objevily týden po prohlášení Jima Allchina z Microsoftu: „Dlouho očekávané Windows Vista nebudou mít anti-virovou ochranou a zákazníci si budou muset připlatit za Windows OneCare Live.“ Toto rozhodnutí je založeno spíše na obchodních, než na technických možnostech.

Zdroj: The Register

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama