tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

4. 2. 2006 00:00 1

Jako každý týden Vám i dnes přinášíme výběr článků, testů a recenzí, které se urodily za poslední týden. Nosnou událostí uplynulých sedmi dní je bezesporu uvedení GeForce 7800GS pro sběrnici AGP8x.

Reklama
Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Přehled tedy začnu právě recenzemi GeForce 7800GS AGP. Zatímco Anandtech obdržel pro test referenční kartu od nVidie, servery Tom's Hardware Guide, Neoseeker a bit-tech.net si pro vybraly konkrétní provedení této karty od BFG se zvýšenými takty, z původních 375/1200MHz na 400/1250MHz. Na Guru3D jste si mohli přečíst recenzi na GF7800GS od Point of View, o které jsme již během týdne informovali.

Abychom nezapomínali také na příznivce ATi, bit-tech.net stručně recenzoval také All-in-Wonder Radeon X1900. Tuto kartu si vybraly pro test také servery Viperlair a HotHardware.

U grafických karet ještě zůstaneme. Poslední dobou začíná být spotřeba výkonných grafických akcelerátorů velkým problémem, hlavně co se týče Radeonů série X1800 a X1900. Server X-bit labs změřil spotřebu elektrické energie všech současných grafických karet, od absolutního top-endu po kancelářskou třídu.

Tom's Hardware Guide porovnával dva externí pevné disky s gigantickou kapacitou jednoho terabajtu - LaCie Big Disk Extreme, v jehož útrobách najdete dvě 500GB Barracudy 7200.9, a Maxtor OneTouch III Turbo, který používá dva pětsetigigové disky DiamondMax 11.

Testů základních desek se za poslední týden příliš neobjevilo. OCWorkBench se podíval na zoubek motherboardu EPoX EP-9U1697-J s čipsetem ULi M1697 s teoretickou podporou SLI. K základním deskám se však vztahuje také interview s tiskovým mluvčím ABITu na téma nedávného odkoupení výrobce základních desek společností USI, také na OCWorkBench.

Ohlédnutí za minulým týdnem uzavírá článek, pokládající si otázku: Opravdu potřebujeme 2GB operační paměti? Odpověď se dozvíte na X-bit labs.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama