sli-nebude-podporovano-na-cipsetech-uli
Novinka SLI nebude podporováno na čipsetech ULi

SLI nebude podporováno na čipsetech ULi

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

2. 2. 2006 00:00 1

Docela mi vrtá hlavou, jaké má nVidia plány s česrtvě zakoupeným výrobcem čipsetů, ULi. ASRock nedávno představil motherboardy založené na čipových sadách ULi M1695 a M1697 určené pro SLI, nVidia však duální konfigurace oficiálně podporovat nehodlá.

Reklama
SLI nebude podporováno na čipsetech ULi
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku vidíte základní desku ASRock 939SLI-eSATA2. Tato, spolu s 939SLI32-eSATA2, která má 32 PCIe linek díky kombinaci čipů M1697 a M1695, původně měly podporovat duální grafické řešení SLI. Ale Bryan Del Rizzo, tiskový mluvčí oddělení čipsetů u nVidie, prohlásil, že SLI nebude podporováno na jiných čipsetech, než vlastních řady nForce. To je pochopitelné - kdyby bylo možné provozovat SLI na čipsetech Intelu, VIA, SiS nebo nedejbože ATi, nVidia by přicházela o zisk. Ale ULi patří nVidii a tudíž by se ztráty nekonaly...

Tak začínám mít dojem, že nVidia nekoupila ULi kvůli velmi kvalitním čipsetům M1695 a M1697, ale spíše se záměrem potrápit ATi, k jejížm northbridgům byly často osazovány jižní můstky od ULi. Proč se nVidia nyní tváří, jako že s ULi nemá žádné plány do budoucna? Ačkoliv se desky s těmito čipsety do ČR příliš nedovážejí, každopádně bude ULi škoda.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama