lg-ve-vaznych-problemech
Novinka LG ve vážných problémech

LG ve vážných problémech

Discriminator

Discriminator

27. 1. 2006 00:00 5

LG Philips oznámila, že LG Philips Displays je ve vážních finančních potížích a nachází se tedy v bakrotu. Stalo se tak v důsledku toho, že LG již nebude nadále tuto svou dceřinou firmu podporovat. LG k tomuto kroku přistoupila neboť nebyla již nadále schopna pokrývat ztrátu těchto segmentů.

Reklama

Firma své rozhodnutí zdůvodnila tím, že klesá poptávka po klasických obrazovkách a že není schopná splácet některé své dluhy. Tím se do ohrožení dostala nejen pobočka v České Republice, ale i na Slovensku, v Německu a v Nizozemsku. Nedotčené pak zůstavají továrny v Číně, Francii, Pólsku a Mexiku. Celkově společnost LG zaměstnává na 150 000 zaměstnanců a z toho bylo dnešní den v nizozemsku propuštěno 350 a v německu navíc 400.



LG ve vážných problémech
i Zdroj: PCTuning.cz


Ačkoliv se společnost snažila situaci zachránit podporou ostatních dceřiných firem, nebyly její snahy úspěšné a může se tak velice snadno stát, že továrna v Hranicích na Moravě (zkoloaudována v březnu 2005) bude ani né po ročním oficiálním provozu definitivně uzavřena - to by znamenalo propuštění 1300 zaměstnanců a veliké problémy pro celý tento kraj.



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama