steelseries-odhaluje-aplikaci-moments-snadno-nasdili-video-z-hrani
Novinka SteelSeries odhaluje aplikaci Moments. Snadno nasdílí video z hraní

SteelSeries odhaluje aplikaci Moments. Snadno nasdílí video z hraní

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 5. 2021 16:43

Společnost SteelSeries představila počítačový program Moments, který zdarma výrazně usnadňuje sdílení herních videoklipů.

Reklama

Hráči doposud buď potřebovali technické znalosti pro nahrávání videí, museli využívat často nákladné programy pro jejich úpravu nebo byli nuceni nahrávat své klipy na platformy třetích stran místo jejich publikace přímo na sociální sítě. Aplikace Moment zažité pořádky mění.

Moments je integrována do SteelSeries GG, hráčského ekosystému SteelSeries sdružujícího práci a provázání periferií, her a hráčů, který nahrazuje původně samostatnou aplikaci Engine. Appka funguje na pozadí a neměla by negativně ovlivňovat výpočetní výkon počítače ve hře. Pro úplnou funkčnost není ani nutné vlastnit a využívat herní příslušenství SteelSeries.

V návaznosti na manuální záznam je v aplikaci přidána funkce automatického zachycení společně s GameSense do vybraných nejhranějších a nejpopulárnějších titulů, jako jsou League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2. SteelSeries také pracuje na podpoře Valorant a Fortnite. Automatický záznam funguje na základě vyvolaných herních akcí, samotné video pak v aplikaci tyto stěžejní body zvýrazní značkami na časové ose pro lepší orientaci a následnou úpravu a sdílení.

SteelSeries odhaluje aplikaci Moments. Snadno nasdílí video z hraní
i Zdroj: PCTuning.cz

Aplikace SteelSeries Moments je dostupná pro operační systémy Windows od verze 7 a pro optimální chod jsou doporučeny tyto minimální hardwarové požadavky:

  • CPU Intel Core i5-2000, AMD FX-4000 a novější
  • GPU NVIDIA GeForce GTX 960, AMD Radeon HD 7870, Intel HD 4000 a novější
  • 500 MB volného místa na HDD
  • 2 GB Video RAM, 8 GB RAM

Jak se pracuje s Moments

Záznam – stěžejní scénu lze zachytit stisknutím dříve nakonfigurované klávesy. Nastavení umožňuje zvolit ze zachycení hry, respektive obrazovky a to i v průběhu živého vysílání. Moments je kompatibilní se všemi klíčovými hrami a s hlavními výrobci grafických karet.

Úprava – Jakmile hráč ukončí hru, má možnost ihned si prohlédnout a vytřídit všechny své záznamy v galerii. Pokročilý editor v aplikaci nabízí prostředí pro snadnou úpravu úvodní a závěrečné sekvence, přidání různých video efektů, textu, obrázků aj. Samozřejmostí je možnost vrátit se k nezměněnému původnímu klipu.

Sdílení – uživatelsky přívětivé sdílení se spoluhráči či fanoušky a přáteli zabezpečuje varianty přímé publikace na Youtube a Gfycat. Mezi další možnosti patří zaslání videa přetažením do zprávy ve službách, jakými jsou Discord, Reddit, Twitter a Facebook. Kromě toho SteelSeries nadále pracuje na podpoře dalších platforem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama