asus-vydava-update-pro-zakladni-desky-a-rtx-30xx-ktera-zpristupni-resizable-bar
Novinka ASUS vydává update pro základní desky a RTX 30xx, která zpřístupní Resizable BAR

ASUS vydává update pro základní desky a RTX 30xx, která zpřístupní Resizable BAR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 4. 2021 10:00

Asus vydal aktualizace firmwaru pro více než 180 základních desek a také aktualizace BIOSu (VBIOS) svých verzí grafik GeForce RTX 3060 Ti, GeForce RTX 3070, GeForce RTX 3080 a GeForce RTX 3090. Updaty zpřístupní technologii s názvem Resizable BAR. 

Reklama

Jde o funkci standardu rozšiřující sběrnice PCIe, která umožňuje efektivnější komunikaci mezi procesorem a grafickou kartou, což ve vybraných herních titulech zajistí nárůst výkonu. Interní testování Asus odhalilo, že tato funkce zvyšuje výkon v nejnáročnějších hrách, jako například Forza Horizon 4, o více než 12 %.

Aby Resizable BAR mohli využít všichni majitelé grafických karet GeForce řady RTX 30xx, přistoupil výrobce vedle základních desek také k aktualizaci video BIOSu (VBIOS) u vlastních verzí grafických karet GeForce RTX 3060 Ti, GeForce RTX 3070, GeForce RTX 3080 a GeForce RTX 3090. Nyní si díky webové stránce podpory a speciálnímu softwaru pro aktualizaci mohou majitelé těchto karet stáhnout a nainstalovat nejnovější VBIOS. Model RTX 3060 disponuje podporou technologie Resizable BAR již od uvedení na trh a její využívání nevyžaduje aktualizaci VBIOSu.

Asus zároveň oznámil, že zjednodušuje aktualizaci a nastavení firmwaru základních desek. Uživatelské prostředí ulehčí nastavení podpory technologie Resizable BAR ihned po instalaci nejnovějších aktualizací. V případě potřeby lze navštívit portál Download Center, kde jsou dostupné potřebné aktualizace základních desek i grafických karet.

ASUS vydává update pro základní desky a RTX 30xx, která zpřístupní Resizable BAR
i Zdroj: PCTuning.cz

Další informace o aktivaci funkce Resizable BAR ve firmwaru základních desek, ověření funkčnosti této technologie, či aktualizaci VBIOSu grafické karty najdete v detailním návodu na portálu Asus Edge UP.

Informace o systémových požadavcích a kompatibilním hardwaru pro využití funkce Resizable BAR jsou dostupné na blogu GeForce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama