tp-link-jetstream-tl-sg3428x-24portovy-switch-s-omada-sdn
Novinka TP-Link JetStream TL-SG3428X: 24portový switch s Omada SDN

TP-Link JetStream TL-SG3428X: 24portový switch s Omada SDN

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 4. 2021 08:00

Společnost TP-Link představuje na trhu nový 24portový řízený switch TP-Link JetStream TL-SG3428X, který disponuje čtyřmi sloty 10GE SFP+ a kromě toho se může chlubit například podporou centralizované správy Omada SDN.

Reklama

Switch, tedy přepínač TL-SG3428X, nabízí především podnikovým uživatelům například 4 sloty SFP+ s rychlostí 10 Gbit/s, jež umožňují širokopásmové připojení a také přepínací kapacitu bez blokování. Kromě toho je součástí praktického serverového (rackového) „balení“ 1U také 24 gigabitových portů RJ45.

Nový switch spadá pod platformu Omada SDN (Software Defined Networking) a nabízí centralizovanou správu přístupových bodů, switchů (přepínačů) a síťových bran (gateway). A to až pro 500 zařízení a 15 tisíc klientů. To znamená snadnou správu pro síťové administrátory i IT oddělení firem různých velikostí. Pokud v kombinaci se switchem využijete cloudový kontroler Omada, můžete využít funkci Zero-Touch Provisioning, a podnikovou síť tak spravovat na dálku.

TP-Link JetStream TL-SG3428X: 24portový switch s Omada SDN
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokročilé možnosti správy rozšiřují ještě webové rozhraní, CLI (konzolový port, Telnet, SSH), protokol SNMP, standard RMON a funkce Dual Image. Podporovaná funkce statického směrování pomáhá směrovat tok dat po lokální síti, čímž je postaráno o efektivnější využívání síťových prostředků.

K dispozici jsou také prvky robustního zabezpečení, a to včetně funkce vázání na adresu IP-MAC, ACL, zabezpečení portů, ochrany proti útokům DoS, funkce Storm Control, funkce DHCP Snooping, ověřování protokolem 802.1X, Radius a dalších prvků.

TP-Link JetStream TL-SG3428 podporuje také širokou škálu funkcí na vrstvách L2+ a L3, díky čemuž mohou podniky na těchto zařízeních budovat vysoce škálovatelnou a robustní síť, což je spolehlivé a efektivní řešení například i pro vzdělávací instituce nebo poskytovatele internetového připojení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama