corsair-radi-jak-sestavit-vykonne-pc
Novinka Corsair radí: jak sestavit výkonné PC

Corsair radí: jak sestavit výkonné PC

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

25. 1. 2006 00:00 18

Orientovat se v hardware není mnohdy tak jednoduché a vybrat správné komponenty pro nové PC může někdy dát pořádnou fušku. Vstříc všem tápajícím vyšel Corsair, výrobce paměťových modulů. Na svých stránkách zveřejnil rozsáhlý návod, jak sestavit high-endové PC založené na dvoujádrovém procesoru AMD Athlon 64 X2 4200+ (a samozřejmě s pamětí od Corsairu ;).

Reklama

Ať už jste zkušení stavitelé počítačů nebo amatéři, článek na stránkách Corsairu rozhodně stojí za shlédnutí. Úvod je věnován důkladnému výběru komponentů, dále je v několika krocích podrobě popsána montáž všech součástek - od zdroje přes instalaci chladiče CPU až do poslední optické mechaniky. Vše je doplněno nespočtem velkých fotografií, ze kterých postup pochopí i méně nadaní jedinci.

Corsair radí: jak sestavit výkonné PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Nechybí také návod na nastavení BIOSu, instalaci operačního systému Windows (včetně jejich následné konfigurace) a také instalaci ovladačů. Třešničkou na dortu je pak přetaktování procesoru i grafické karty a závěrečné testy výkonu (pro zajímavost, z "vyladěného" systému se povedlo vymáčknout 12202 bodů ve 3DMarku05, původně to bylo pouze 11262).

Corsair radí: jak sestavit výkonné PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozhodně jde o jeden z nejvydařilejších návodů na sestavení PC, co jsem kdy četl. Troufnu si tvrdit, že pro méně zkušené uživatele je to opravdové dobrodiní. Budou odměnou zvýšené zisky Corsairu? To sice nevím, ale rozhodně před touto firmou smekám klobouk...

Zdroj: Tisková zpráva, Corsair

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama