nove-dlc-pro-arma-3-s-o-g-prairie-fire-zavadi-hrace-do-dzungle
Novinka Nové DLC pro Arma 3 S.O.G. Prairie Fire zavádí hráče do džungle

Nové DLC pro Arma 3 S.O.G. Prairie Fire zavádí hráče do džungle

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 4. 2021 15:00

Vývojáři z českého herního studia Bohemia Interactive a nezávislí tvůrci ze skupiny Savage Game Design oznamují nové DLC pro vojenskou simulaci Arma 3. Dodatek s názvem S.O.G. Prairie Fire hráče tentokrát zavede doprostřed bojů války ve Vietnamu. V rámci rozšíření se dočkáte nové mapy s rozlohou 300 km2, více než 50 nových zbraní, 50 nových vozidel, co-op kampaně a spousty dalších novinek a vylepšení.

Reklama

Podle tvůrců nové DLC S.O.G. Prairie Fire klade důraz na historickou přesnost do posledního detailu a v mnoha ohledech se prý jedná o doposud nejvěrnější herní zobrazení vietnamské konfliktu. Název S.O.G. Prairie Fire odkazuje na legendární americkou speciální jednotku „Military Assistance Command, Vietnam – Studies and Observation Group“ (MACV-SOG) založenou v roce 1964 s cílem vykonávat utajené operace v prostředí Vietnamu, Laosu a Kambodži. Právě tato jednotka bude hrát ústřední roli v multiplayerová kooperativní kampani nového DLC. Při vývoji tvůrci spolupracovali s veterány, kteří v jednotce MACV-SOG přímo sloužili, stejně jako s vietnamskými poradci.

Novinky v Arma 3 DLC S.O.G. Prairie Fire

  • Mapa Cam Lao Nam – Terén o rozloze 300 km2 věrně zobrazuje většinu vietnamského bojiště včetně Ho Chi Minhovy stezky, která spojovala sever Vietnamu s Laosem a Kambodžou
  • 4 historické frakce – Hráči se mohou vžít do role příslušníků United States Army, Army of the Republic of Vietnam (ARVN), People’s Army of Vietnam (PAVN) a Vietcong. Všechny strany jsou vybaveny historicky odpovídajícím vybavením.
  • 50+ nových zbraní – Detailně vymodelované pistole, revolvery, pušky, brokovnice a granátomety spolu s bohatými doplňky. Nechybí ani granáty, pasti a další speciální vybavení.
  • 50+ vozidel a statických zbraňových systémů – Při bojích v džungli, v horském terénu, ve městech, na řekách a ostrovech hráči využijí helikoptéry, lehké tanky, ozbrojené čluny, nákladní a osobní vozy, jedno proudové letadlo, stacionární zbraňové systémy nebo i jízdní kola.
  • Multiplayerová co-op kampaň – Hráči budou se svou MACV-SOG speciální jednotkou operovat hluboko za nepřátelskou linií v rámci kampaně s kompletním dabingem postav v šesti misích až pro 14 hráčů.
  • 9 samostatných multiplayer misí – Nové mise si budou hráči moci užít v Arma 3 modech End Game, Warlords, Zeus a Escape. Bonusová mise „Ash and Trash“ umožní hráčům nerušené kochání se lákadly mapy Cam Lao Nam v roli pilota vrtulníku.
  • 5 samostatných singleplayer misí – Nové Showcase mise seznámí hráče s veškerým novým vybavením a zbraněmi války ve Vietnamu. Nechybí ani mise za MACV a PAVN, coby úvod do specifik bojů v džungli.
  • Zvuky a efekty – Výrazná pozornost byla věnována také věrnému zachycení zvuků boje ve specifickém prostředí vietnamské džungle. Nechybí zvuky zvířat, praskání vegetace, zvuky zbraní, výbuchů nebo výkřiky raněných vojáků. DLC přichází také s tematickým hudebním soundtrackem a dobovou rádiovou stanicí
  • Další obsah – DLC obsahuje množství speciálně vytvořených modulů a objektů, které upravují systém logistiky, dělostřelectvo, vzdušnou podporu. Dále přibudou nové předměty jako dobové jídlo a pití, medicínské prostředky či 150 nových budov a opevnění.

Nové DLC pro Arma 3 S.O.G. Prairie Fire zavádí hráče do džungle
i Zdroj: PCTuning.cz

Creator DLC – spolupráce s nezávislými tvůrci

DLC S.O.G. Prairie Fire vzniklo v rámci programu Creator DLCs. V něm dává Bohemia Interactive příležitost nezávislým talentovaným tvůrcům prezentovat jejich herní rozšíření široké veřejnosti přímo pod hlavičkou českého herního studia coby vydavatele. Hráči se tak dočkají nového kvalitního obsahu pro jejich oblíbenou hru, tvůrcům zase za jejich práci putuje finanční odměna z prodeje DLC. První DLC, které z programu vzešlo, Global Mobilization – Cold War Germany doposud zaznamenalo 130 000 prodaných kusů.

Cena a dostupnost

Rozšíření Arma 3 S.O.G. Prairie Fire bude k dispozici během druhého čtvrtletí 2021 za cenu 22,99 eur. Do seznamu přání si ji fanoušci vojenské simulace mohou zařadit už nyní, a to přímo ze stránky ve Steam Workshopu. Tvůrci ze Savage Game Design uvolní také balíček, díky kterému si budou část nového obsahu v multiplayeru vyzkoušet i hráči, kteří nové DLC nevlastní. Nová mapa Cam Lao Nam, kampaň a singleplayerové mise nicméně zůstanou exkluzivně pro vlastníky DLC S.O.G. Prairie Fire.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama