stary-game-boy-muze-tezit-bitcoin-ale-bohace-z-vas-neudela
Novinka Starý Game Boy může těžit Bitcoin, ale boháče z vás neuděla

Starý Game Boy může těžit Bitcoin, ale boháče z vás neuděla

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 3. 2021 22:38 1

Před těžaři kryptoměn není nic v bezpečí, ani technologie stará 32 let. Může to trvat kvadrillion let, ale ano, i Game Boy může těžit.

Reklama

YouTuber stacksmashing úspěšně upravil svůj starý Game Boy na těžbu bitcoinů. Mod z něj přes noc určitě neudělá milionáře, ale pokus dokazuje, že starého psa můžete naučit novým trikům.

Připojení k internetu je jedním z nejzákladnějších požadavků na těžbu kryptoměn. Protože Game Boy postrádá bezdrátové připojení, není konzole schopna komunikovat bez pomoci prostředníka. Tím se stal minipočítač Raspberry Pi Pico za 4 dolary. Youtuber musel zapřemýšlet i nad propojením obou zařízení, protože požadavky na napětí u každého jsou zcela jiné. Nakonec využil jednoduchý čtyřkanálový převodník napětí. Celý postup přeměny Game Boye najdete zde.

Původní Game Boy je vybaven 8bitovým procesorem Sharp LR35902 taktovaným na 4,18 MHz. Čip poskytuje výkon přibližně 0,8 hashe za sekundu. Pro srovnání, moderní ASIC obvykle nabízejí až 100 terahashů za sekundu. Game Boy je tak oproti nim zhruba 125bilionkrát pomalejší.

K těžbě jediného bitcoinu pomocí modifikovaného Game Boye by bylo potřeba několik kvadrillionů let. Na druhou stranu, ASIC jsou monstra lačnící po energii, zatímco Game Boy potřebuje pouhé čtyři AAA baterie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama