alienware-m15-r4-prvni-herni-notebook-se-spinaci-cherry-mx
Novinka Alienware m15 R4: první herní notebook se spínači Cherry MX

Alienware m15 R4: první herní notebook se spínači Cherry MX

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 3. 2021 10:54

Prvním výsledkem spolupráce mezi Alienware a předním německým výrobcem spínačů Cherry je nová klávesnice, která debutuje v noteboku m15 R4.

Reklama

Spolupráce Alienware s Cherry (označována jako Projekt X) začala před více než třemi lety. Společným cílem bylo stvořit mechanický spínač zmenšený na velikost vhodnou pro notebooky – něco, co ještě nikdo neudělal. Nebyl to snadný úkol, ale výsledek se nakonec dostavil.

Po experimentech s různými materiály a mechanickými úpravami na více než 160 prototypech se podařilo vyvinout klávesy s ultra nízkým profilem vysoké pouhých 3,5 mm s komponentami z nerezové oceli. Konstruktéři se u mechanismu nechali inspirovat dveřmi vozu DeLorean vyklápěnými vzhůru, tzv. racčími křídly. Jejich cílem bylo sestrojit klávesnici, která bude prodloužením hráčových smyslů a umožní hlubší stisk s větším důrazem.

Alienware m15 R4: první herní notebook se spínači Cherry MX
i Zdroj: PCTuning.cz

Mechanický spínač má zdvih pouhých 1,8 mm se samočisticím mechanismem testovaným na 15 milionů stisků. Mimoto se hráči mohou těšit na citlivou hmatovou odezvu tlačítek s nízkou aktivační silou a zřetelným zvukovým projevem. Samozřejmostí je možnost přizpůsobit svůj notebook podle svého díky plně programovatelným klávesám pro makra a jasnému RGB podsvícení AlienFX pro jednotlivé klávesy, které nabízí až 16,8 milionů barev. Klávesnice dokáže také zaznamenat všechny současně stisknuté klávesy, přičemž jejich počet není omezený.

Notebook Alienware m15 se může chlubit vynikající výbavou pro hraní her, včetně mobilních procesorů Intel Core 10. generace, grafickými kartami až GeForce RTX 3080, až 4 TB úložným prostorem, čtečkou micro-SD karet a rozhraním Thunderbolt 3, které umožňuje rychlé nabíjení podle standardu PD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama