nvidia-neleni-vydava-dalsi-dve-cipove-sady
Novinka nVidia nelení, vydává další dvě čipové sady

nVidia nelení, vydává další dvě čipové sady

Michal Mitrega

Michal Mitrega

21. 1. 2006 00:00 1

Nové čipové sady se nazývají NVIDIA nForce4 SLI XE a NVIDIA nForce4 Ultra. Tentokrát jsou určeny pro ty nejvýkonnější procesory od Intelu. Přitom by si ale měly zachovat nízkou cenu.

Reklama

Jsou kompatibilní se dvoujádrovými procesory od firmy Intel, což zahrnuje i nejnovější Intel Pentium Extreme Edition 955. Na ty by se chtěla nVidia především zaměřit a nabídnout tak high-end řešení za nízkou cenu. Ta je konkrétně stanovena pod $100.

nVidia nelení, vydává další dvě čipové sady
i Zdroj: PCTuning.cz


krásné staré logo intel inside

nForce4 SLI XE je navrhnuta pro zapojení karet od nVidie v SLI režimu (dvě stejné karty, vyšší výkon) a je tudíž určena spíše náročnějších uživatelům. Oproti tomu NVIDIA nForce4 Ultra MCP je zaměřena na jednu grafickou kartu v PCI-Express slotu a je tudíž levnější než SLI řešení. Maximální cena je prozatím stanovena na $89.

Co tím tedy nVidia sleduje? Především zajistit si dominantní postavení na poli čipových sad pro procesory Intel a to jak v řešení pro nenáročné, tak i pro velmi náročné uživatele PC. První základní desky by měly být dostupné ke konci tohoto měsíce a to od firem se kterými má nVidia dohodu: Biostar, ECS, Epox, Foxconn, Jetway, J&W, MSI a další...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama