k-prolomeni-ochrany-rtx-3060-staci-specialni-ovladace
Novinka K prolomení ochrany RTX 3060 stačí speciální ovladače

K prolomení ochrany RTX 3060 stačí speciální ovladače

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 3. 2021 18:35 2

Včera se podařilo prolomit omezení RTX 3060 a na grafice je tak možné težit Ethereum na plný výkon. K odemknutí celého potenciálu karty přitom stačí pouze ovladače, které neobsahují omezovač výkonu. Na novou RTX není nutné flahovat speciální BIOS.

Reklama

To ostatně potvrzují redaktoři serveru ComputerBase a také Andreas Schilling z HardwareLuxx. Všichni shodně uvedli, že pro odstranění omezení postačí instalace betaverze ovladačů GeForce 470.05. Popřeli tak vyjádření Briana Del Rizza z Nvidie (Director Global PR, GeForce Business Unit), který se snažil celou věc zachránit příspěvkem, ve kterém tvrdil, že ochranu grafiky lze prolomit jen speciální kombinací ovladačů, BIOSu a dokonce samotného čipu (zaležet má na samotné kartě). Není to pravda.

Je sice otázkou, jak dlouho budou vývojářské ovladače GeForce 470.05 fungovat a zda je výrobce nebude nějak blokovat. Nyní je však ochrana prolomena, byť se už stihla objevit dvě omezení.

Prvním je, že plný výkon se odemkne jen na grafikách napojených na monitor. Druhý problém představuje, že plný výkon pro těžbu Etherea platí pouze pro primární kartu, u ostatních grafik je omezení aktivní, což by právě mohlo ale souviset s bodem jedna, a tedy nutností, aby karta byla připojena k monitoru.

K prolomení ochrany RTX 3060 stačí speciální ovladače
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama