samsung-uvadi-novy-ssd-980-bez-dram
Novinka Samsung uvádí nový SSD 980 bez DRAM

Samsung uvádí nový SSD 980 bez DRAM

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 3. 2021 09:00 1

Samsung uvádí na trh nový SSD 980 s rozhraním NVMe bez integrované paměti DRAM. V českých obchodech je dostupný ve verzích 250 GB za cenu 1 399 Kč, 500 GB za 1 999 Kč a 1 TB za 3 699 Kč.

Reklama

Předchozí verze SSD Samsungu bez DRAM měly jednu velkou nevýhodu – absence praktické vyrovnávací paměti znamenala nižší rychlost čtení i zápisu. Model 980 je ovšem vybaven technologií Host Memory Buffer (HMB), která propojuje disk přímo s DRAM pamětí procesoru počítače, v němž je disk instalován. Tím pádem veškeré prostoje odpadají. Rychlost sekvenčního čtení a zápisu u novinky dosahuje až 3 500, respektive 3 000 MB/s, u náhodného čtení a zápisu pak 500 tisíc IOPS a 480 tisíc IOPS.

Samsung v případě nového SSD využil několik vylepšení. Technologie Intelligent TurboWrite 2.0 by měla nabízet podstatně lepší výkon i výdrž než předchozí verze díky alokaci podstatně větší vyrovnávací paměti uvnitř disku. Pro uživatele pracující s extrémně velkými soubory nebo pro hráče graficky náročných her je zase určen režim Full Power Mode, který je součástí software Samsung Magician 6.3. Ten umožňuje stálý chod disku s maximálním výkonem při práci i hraní.

Kromě toho už se zákazníci nemusí obávat ani přehřátí SSD díky vylepšené tepelně odolné konstrukci. Technologie Dynamic Thermal Guard, poniklovaný ovladač a nálepky pro rozptýlení tepla by disk měly spolehlivě uchladit.

Samsung uvádí nový SSD 980 bez DRAM
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama