nova-geforce-rtx-3060-podava-necekane-slabsi-vysledky-v-testu-3dmark
Novinka Nová Geforce RTX 3060 podává nečekaně slabší výsledky v testu 3DMark

Nová Geforce RTX 3060 podává nečekaně slabší výsledky v testu 3DMark

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 2. 2021 15:00 7

Mnozí očekávají příchod RTX 3060, která by měla být od zítřka v obchodech a tak jim jistě s předstihem přijdou vhod výsledky této grafiky v populárním 3DMarku. A ty jsou rozpačité.

Reklama

GeForce RTX 3060 měla být jakousi záchrannou hráčů v současné situaci, které panuje v segmentu počítačového hardwaru několik posledních měsíců, kdy dodávky nových produktů jsou mírně řečeno v nedohlednu. Cena nové GeForce byla stanovena na pěkných 329 dolarů, což ale zanedlouho vzalo za své. Nvidia neuhlídala obchody a někteří prodejci toho s předstihem řádně využili. Grafika už se také stihla prodávat v hlavním běloruském bazaru.

Pár hodin před oficiální premiérou respektovaný web Videocardz publikoval výsledky RTX 3060 v 3DMarku. Vyplývá z nich, že karta je mnohem pomalejší než například Radeon RX 5700 XT či GeForce RTX 2070 Super. Její výkon je zhruba na úrovni RTX 2060 Super, což mnozí jistě nečekali. Vzhledem k tomu, že se výsledky objevily až dnes, tak se dá přepokládat, že jde o skóre finální verze grafiky s nejnovějšími ovladači.

Nová Geforce RTX 3060 podává nečekaně slabší výsledky v testu 3DMark
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama