cinsky-tencent-vstupuje-do-bohemia-interactive
Novinka Čínský Tencent vstupuje do Bohemia Interactive

Čínský Tencent vstupuje do Bohemia Interactive

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 2. 2021 13:03 2

Do největšího českého vývojáře her Bohemia Interactive vstoupila jako minoritní akcionář čínská internetová firma Tencent Holding. Obě strany se dohodly podmínky transakce nezveřejňovat. Neznáme tak částku ani velikost prodaného podílu.

Reklama

Co je naopak jisté, tak to, že Bohemia Interactive bude i nadále fungovat samostatně pod vedením stávajícího manažerského týmu a majoritní podíl zůstává v rukou dosavadních českých majitelů.

Bohemia Interactive ma na svědomí mnoho kvalitních titulů, vzpomeňme hry jako Arma, Dayz, Vigor či Ylands. „Jsme rádi, že prohlubujeme naše vztahy s Tencentem, jednou z nejvýznamnějších internetových i herních společností na světě. Tímto krokem se zařazujeme po bok špičkových světových herních studií, ve kterých působí Tencent jako strategický investor. Jsou jimi například Epic Games, Paradox Interactive, KLEI entertainment a mnoho dalších,“ uvedl Marek Španěl, CEO Bohemia Interactive.

Společnost Bohemia Interactive loni prodala 5,7 milionu kopií her za 1,6 miliardy korun. Dařilo se hlavním titulům jako DayZ nebo Arma 3. Hry si vyzkoušelo 14 milionů aktivních hráčů.

Čínský Tencent vstupuje do Bohemia Interactive
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama