realme-je-nejrychleji-rostouci-znackou-chytrych-telefonu
Novinka Realme je nejrychleji rostoucí značkou chytrých telefonů

Realme je nejrychleji rostoucí značkou chytrých telefonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 2. 2021 16:17

Agentura Counterpoint ve své nejnovější zprávě přiřkla Realme titul nejrychleji rostoucí značky smartphonů na světě. Důvodem je loňský objem 42 milionů zásilek a meziroční růst o 65 %.

Reklama

Jsou to především nízké cenovky, které přinesly Realme růst tam, kde většina hlavních lídrů v tomto odvětví zaznamenala ztráty. Společnost, jež začínala před dvěma lety na 35 trzích světa, se v roce 2020 dokázala rozrůst už na 61 trhů. Během pouhých devíti kvartálů rozšířila značka svoji uživatelskou základnu o 250 % na nynějších více jak 50 milionů zákazníků.

Za úspěchem Realme stojí podle zakladatele a CEO Sky Li schopnost značky pružně reagovat na měnící se tržní podmínky v různých zemích a oslovovat čím dál více mladých uživatelů.

Realme je nejrychleji rostoucí značkou chytrých telefonů
i Zdroj: PCTuning.cz

Rekordní prodeje a růst Realme v loňském roce zapříčinila také popularizace technologie 5G. Značka přišla třeba s Realme 7 5G, prvním telefonem pro sítě páté generace, který nestojí více než 7 500 korun. Telefon od podzimu boduje i na českém a slovenském trhu. Představení dalších produktů pro 5G a AIoT je v plánu v letošním roce, kdy by Realme chtělo dál pokračovat v rekordním růstu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama