nzxt-stahuje-skrin-h1-z-prodeje-muze-zavinit-pozar-sestavy
Novinka NZXT stahuje skříň H1 z prodeje, může zavinit požár sestavy

NZXT stahuje skříň H1 z prodeje, může zavinit požár sestavy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 2. 2021 21:30 1

Stačil jeden nevhodně umístěný šroubek a velké neštěstí mohlo být na světě. Výkonný ředitel firmy NZXT Johnny Hou vzal celou věco na sebe a poškozeným zákazníkům se omluvil? O co šlo?

Reklama

Možná si pamatujete, že společnost NZXT před koncem roku stáhla ze své nabídky skříň H1, která je určena pro prostorově úsporné sestavy. Důvodem byla nevhodně umístěná pozice jednoho šroubku, který mohl postupem času (zejména po několikerém vyšroubování a zašroubování) narušit tzv. Riser Cable, přes nějž se připojuje grafická karta, a tak hrozilo riziko požáru a nevratného poškození sestavy. To ostatně ukazuje video serveru overclock3d.ne níže.

Firma skříň z prodeje stáhla a později s ní začala rozesílat nylonové šroubky. Jenže se za nějaký čas ukázalo, že to není dostatečné řešení, protože kdo z majitelů H1 o problému nevěděl, mohl nylonový šroubek nahradit kovovým. A problém byl znovu na světě.

Johnny Hou si proto nyní sype popel na hlavu a uvádí, že firma okamžitě stahuje model H1 z NZXT Store a NZXT BLD. Majitelům H1 NZXT slibuje, že jim pomůže s instalací a kdo požádá, tomu rozešle přepracované příslušenství PCIe Gen 3 Riser Assemblies. Aby k podobnému problému v budoucnu nedocházelo, firma zkvalitní své výrobní procesy a zaměří se na důkladnější testování nových výrobků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama