asus-rog-zephyrus-duo-15-se-je-nadupany-herni-notebook-s-dvema-displeji
Novinka Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE je nadupaný herní notebook s dvěma displeji

Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE je nadupaný herní notebook s dvěma displeji

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 1. 2021 10:00

Společnost Asus představila druhou generaci svého netradičního notebooku ROG Zephyrus Duo, jehož hlavním benefitem je sekundární displej umístěný nad klávesnici.

Reklama

Vylepšení dostala druhá edice hned několik a na několika frontách. Předně byl počítač osazen v nejvyšší konfiguraci procesorem Ryzen R9 5900HX a grafickou kartou GeForce RTX 3080. Čip AMD vyrobený 7nm procesem má 8 jader a 16 vláken a spojuje architekturu Zen 3 s větší mezipamětí na čipu o velikosti až 20 MB. Duální SSD NVM Express PCIe x4 běží v režimu RAID 0 a poskytují až 2TB úložiště.

ROG Zephyrus Duo si ponechal dvojici displejů, ale mají lepší parametry než minule. Hlavní zobrazovač má 4K rozlišení s obnovovací frekvencí 120 Hz a dobou odezvy 3 ms typu šedá-šedá. Pro účely e-sportového hraní může být model Duo k dispozici také s Full HD displejem s obnovovací frekvencí 300 Hz a dobou odezvy 3 ms.

Sekundární a výklopný 14,1palcový IPS displej ScreenPad Plus má dvě rozlišení. Možnost 4K zobrazuje obzvláště ostrý text a ostré čáry v rozlišení 3 840 × 1 100 pixelů, zatímco alternativa 1 920 × 550 px dobře sedí k možnostem hlavního panelu. Obě nastavení mají obnovovací frekvenci 60 Hz a všechny displeje notebooku jsou kalibrovány tak, aby splňovaly přísné požadavky na přímé barvy Pantone.

Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE je nadupaný herní notebook s dvěma displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový ROG Zephyrus Duo není žádný drobeček. Má tělo tenké 20,9 mm a váží 2,4 kilogramu. Celokovové šasi má být vyrobeno z aluminidu hořečnatého a být pevné a odolné. Uvnitř počítače je baterie kapacity 90 Wh, která má poskytovat výbornou výdrž a technologie rychlého nabíjení akumulátor za pouhých 30 minut vrátí zpět na 50 % kapacity. Notebook také podporuje nabíjení ze zařízení USB typu C až do 100 W.

Díky rozsáhlé propojitelnosti může Zephyrus Duo 15 SE napájet celou herní nebo pracovní základnu. Port 2. generace USB 3.2 podporuje DisplayPort 1.4 pro stolní monitory a výstup HDMI 2.0b umožňuje připojení 4K monitoru nebo televize při obnovovací frekvenci 60 Hz. Tři USB porty typu A pak pojmou další periferní zařízení, včetně myši, gamepadu a vybavení pro virtuální realitu. Asus také přidal ultrarychlou čtečku microSD 4.0 s rychlostí až 312 MB/s, takže uživatelé mohou rychle načítat záběry z dronů, akčních kamer a dalších přenosných zařízení. Přítomna je v neposlední řadě i technologie Wi-Fi 6, výkonné reproduktory a 3,5mm jack pro připojení sluchátek.

Nejlevnější varianta ROG Zephyrus Duo má doporučenou cenu 91 990 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama