dell-ma-nove-pocitace-pro-studenty-oba-vydrzi-pad-na-zem
Novinka Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem

Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 1. 2021 20:03 2

Studenti na celém světě se v posledních měsících museli přizpůsobit změnám ve způsobu výuky a komunikace se spolužáky a učiteli. Aby se s nastalou situací dokázali vypořádat, potřebují k tomu patřičné vybavení, a proto Dell představil notebooky, které by měly splnit jejich požadavky. Prvním z nich je Chromebook 3100 s LTE a druhým Latitude 3120 se systémem Windows, který nabízí vyšší výkon.

Reklama

Chromebook 3100 LTE je určený těm, kteří žijí v místech, kde není k dispozici spolehlivé nebo není žádné internetové připojení. Zařízení proto již v základním nastavení umožňuje volbu mobilního operátora v jednotlivých zemích. Vybaven je tennto počítač dvoujádrovým procesorem Intel Celeron, 4 GB operační paměti LPDDR4 s frekvencí 2 400 MHz, 11,6palcovým HD displejem a až dvěma USB-C porty.

Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový notebook Latitude 3120 s operačním systémem Windows nabízí vyšší výkon a rychlost díky procesorům Intel Pentium Silver a Celeron. V nabídce je ve dvou verzích – v podobě tradičního notebooku a zařízení 2v1. Obě podporují technologii Wi-Fi 6.

Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem
i Zdroj: PCTuning.cz

Děti často zachází s technikou nešetrně a je jim jedno, jakým nástrahám ji vystaví. Oba počítače proto dokáží přečkat pád z výšky 120 cm na dřevěnou podlahu a jsou vybavená klávesnicí, která zvládne polití tekutinou. Latitude 3120 má ještě zdrsněný povrch šasi pro jistější úchop a volitelný displej se sklem Dragontrail Pro je také odolnější proti poškrábání a lépe odolává nárazům na roh zařízení. Na zařízení Latitude 3120 2v1 pak mohou studenti s pomocí aktivního pera Dell nebo tužky psát, dělat si poznámky a kreslit náčrtky.

Je otázkou, zda se oba počítače začnou prodávat i v Česku. Příliš tomu nevěříme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama