nova-pasivni-graficka-karta-od-asusu-s-reversecool-technologii
Novinka Nová pasivní grafická karta od ASUSu s ReverseCool technologií

Nová pasivní grafická karta od ASUSu s ReverseCool technologií

Michal Mitrega

Michal Mitrega

14. 1. 2006 00:00 12

ASUS Extreme AX1300PRO SILENT/TD je nová pasivní grafika s čipem od ATI. Nasazena do low-endu s minimálním možným hlukem díky heat-pipe technologii.

Reklama

Na rozdíl od výkonnějších řešení se tato karta dá opravdu solidně uchladit pomocí většího pasivu a heat-pipe technologie (trubičky, které rychle vodí teplo). Jak je možno vidět na obrázcích, tak karta používá přelomové technologie umístění GPU jednotky na zadní část karty. Tato technologie je pojmenována ReverseCool Technology a bohužel je patentována. Jde o to, že umístěním GPU na zadní část grafické karty může teplý vzduch přirozeně stoupat vzhůru, zatímco u standardní grafiky se tlačí znovu na větráček nebo pasiv zespodu. Inu každý stupeň dobrý a lepší cirkulace vzduchu uvnitř skříně taky není k zahození.

Nová pasivní grafická karta od ASUSu s ReverseCool technologií
i Zdroj: PCTuning.cz


přední část chladí jenom minimum

Pozornému čtenáři jistě neunikne pant na pasivu, který slouží k vyklopení části pasivu nahoru, což vám spolu s heat-pipe trubičkou nabídne rychlejší rozmísťování tepla a o dost vyšší plochu pro tepelné vyzařování.

Nová pasivní grafická karta od ASUSu s ReverseCool technologií
i Zdroj: PCTuning.cz


ReverseCool + výklopný pant

Jak už z názvu vyplývá, tak je použit grafický čip ATi RADEON X1300PRO, který je taktován na 600MHz. Paměti mají velikost 256MB DDR2 a frekvenci 800MHz. Paměťová sběrnice je 128mi bitová. Maximální rozlišení je 2048 x 1536. Karta zapadne do PCI-Express 16X slotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama