analyza-cyberpunk-2077-bez-dlss-ve-4k-ani-ranu
Novinka Analýza Cyberpunk 2077: Bez DLSS ve 4K ani ránu!

Analýza Cyberpunk 2077: Bez DLSS ve 4K ani ránu!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

12. 12. 2020 10:15 31

V rychlosti jsem se podíval na fps v Cyberpunku 2077, ve 4K nelze hru bez DLSS vůbec hrát!

Reklama

Chystáme pro Vás samostatný článek na téma hry, kvůli které jsou už dva měsíce vyprodané všechny grafiky, procesory, konzole, počítačové zdroje 1000W+ a monitory. Sedm let čekání je ale u konce a celá planeta drtí Night City. Podívejme se na rychlé srovnání fps ve 4K.

  • Testoval jsem na Core i9-10900K (full core OC 5,2 GHz), 64 GB paměti DDR4-4000 MHz CL18, GeForce RTX 3090 FE a SSD NVMe disk Corsair
  • Nastavení hry ve 4K: Vše na max, pouze Motion Blur a Film Grain jsem vypnul.
  • K testu jsem jen tak pobíhal vždy stejnou trasu v komplexu, kde postava bydlí. Jde o interiéry spíš než exteriér.

Analýza Cyberpunk 2077: Bez DLSS ve 4K ani ránu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejprve se podívejme na čistý rendering rasterizací, bez RT a DLSS. Průměrná fps jsou 33,6 a zátěž procesoru je v průměru nějakých 35 procent. Hra je sice hratelná, ale není to dobré, je cítit input lag a nízká fps.

Analýza Cyberpunk 2077: Bez DLSS ve 4K ani ránu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý scénář ukazuje hru se zapnutým RT na Ultra. Průměrná fps klesla na 24,1. Zátěž procesoru se ale znatelně snížila, je v průměru 20 procent. Hratelnost je peklo, což dokládá i koláč "plynulosti".

Analýza Cyberpunk 2077: Bez DLSS ve 4K ani ránu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední scénář je hra se zapnutým RT na Ultra a DLSS Quality. Jak vidíte, průměrná fps jsou nejvyšší 45,2. Zátěž procesoru je ale opět vyšší. Ze všech tří scénářů jde ale o nejlépe hratelné hodnoty fps. I když to také není žádná sláva. Pokud chcete 60+ fps je nutné snížit některé detaily. Bohužel i na RTX 3090.

Osobně nejsem nijak velký fanda RT, ale Cyberpunk by bez něj byl úplně jiná hra. Tohle město plné světel, neonů je přímo vystavěné pro RT. Když ho ve hře nemáte nebo vypnete, je zážitek znatelně horší. Co se týká herního zážitku, není to špatné ale hrál jsem (pro mne) zábavnější hry. Jsem teprve ve druhém ACTu, tedy v podstatě na začátku, první ACT je celý takový úvod do hry. Na finální zhodnocení je tedy ještě čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama