nvidia-oznamuje-dlss-v-dalsich-hrach-a-vydani-minecraftu-rtx-v-plne-verzi
Novinka Nvidia oznamuje DLSS v dalších hrách a vydání Minecraftu RTX v plné verzi

Nvidia oznamuje DLSS v dalších hrách a vydání Minecraftu RTX v plné verzi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 12. 2020 10:47

Společnost Nvidia oznámila, že během prosince zamíří DLSS do čtyř nových titulů. Konkrétně jde o CRSED: F.O.A.D. (dříve Cuisine Royale), Moonlight Blade, Mount & Blade II: Bannerlord a Scavengers. Celkový počet her s podporou této technologie tak již dosáhl třech desítek.

Reklama

Technologie DLSS zvyšuje výkon až o 40 % v CRSED: F.O.A.D., což znamená, že na každé GeForce RTX lze hru hrát v rozlišení 4K při více než 90 fps. V Moonlight Blade může snímkovou frekvenci více než zdvojnásobit. Díky tomu bude možné na všech GeForce RTX hrát hru v rozlišení 4K a více než 60 fps. V Mount & Blade II: Bannerlord pak nárůst činí až 50 % a nakonec ve Scavengers hlásí výrobce nárůst až o 40 %.

Součástí zprávy je také oznámení, že Minecraft s RTX pro Windows 10 opouští beta fázi a přechází do plné verze. Veškeré osvětlení ve hře využívá formu ray tracingu, tedy simulaci průchodu světelných paprsků scénou, známou jako path tracing. Také Minecraft s RTX podporuje DLSS a díky tomu lze při zapnutém path tracingu zvednout snímkovou frekvenci až na dvojnásobek.

U příležitosti vydání plné verze Minecraftu oznámila Nvidia také vydání dvou nových světů. Tím se celkový počet oficiálních světů s podporou RTX zvýšil na 15. První z nich, Colosseum, je již k dispozici. Druhý, s názvem Dungeon Dash, přijde brzy. Minecraft nabízí nově také benchmark v RTX světě Portal Pioneers, který lze najít na Minecraft Marketplace. Lze jej snadno spustit a trvá přibližně minutu.

V neposlední řadě výrobce populárních grafik GeForce uvedl, že Cyberpunk 2077 nabídne na GeForce RTX DLSS a ray tracing už v den vydání. Hra vychází zítra, tedy 10. prosince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama