zamestnanci-amazonu-ve-spanelsku-ukradli-iphony-12-za-500-tisic-eur
Apple Novinka Zaměstnanci Amazonu ve Španělsku ukradli iPhony 12 za 500 tisíc eur

Zaměstnanci Amazonu ve Španělsku ukradli iPhony 12 za 500 tisíc eur

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 11. 2020 15:30 1

Pět zaměstnanců španělské pobočkyobchodního řetězce Amazon v Madridu si před Vánoci chtělo pořádně přivydělat, a tak začalo velkém ve krást chytré telefony iPhone 12 a iPhone 12 Pro. Z dosavadního šetření vyplývá, že si přišli na více než 500 tisíc eur.

Reklama

Přepadení či vloupání do Apple Storů nejsou bohužel ničím výjimečným. O nelegální získání jablečného zboží se pokoušelo mnoho lupičů, z nichž někteří byli úspěšní, zatímco mnoho z nich tvrdě narazilo. Co už ale není obvyklé, tak to, aby sofistikovaně kradli zaměstnanci některého z nadnárodních prodejních řetězců.

Španělský sklad Amazonu v poslední době zaregistroval, že nesedí hmotnost balení vyexpedovaných iPhonů 12 a iPhonů 12 Pro. Proto neváhal a do prostor, kde se produkty připravují k distribuci, nainstaloval kamery. Díky nim odhalil, že pět jeho zaměstnanců úmyslně krade nové telefony společnosti Apple. Nutno dodat, že zloději na to šli docela chytře. Z krabiček vybírali telefony i nálepky s IMEI kódy, a místo nich do balení vkládali jiné předměty s téměř identickou hmotností. Speciální váhy Amazonu přesto krádeže odhalily.

Zaměstnanci Amazonu ve Španělsku ukradli iPhony 12 za 500 tisíc eur
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednoho ze zaměstnanců chytila policie zrovna ve chvíli, kdy telefony vybíral z krabiček. Další tři byli chyceni mimo práci (samozřejmě s iPhony u sebe) a poslední, který nejspíše vytušil, že něco není v pořádku, se raději sám přihlásil na policii. V současné době probíhá vyšetřování, kolik iPhonů dnes už bývalí zaměstnanci Amazonu vlastně ukradli. Spekuluje se až o 500 zcizených telefonech a škodě vyšší než 500 tisíc eur.

Španělská pobočka obchodního řetězce Amazon v Madridu řeší jeden hodně nepříjemný problém. Pět jejích zaměstnanců si před Vánoci chtělo pořádně přivydělat, a tak začalo velkém ve krást chytré telefony iPhone 12 a iPhone 12 Pro. Z dosavadního šetření vyplývá, že si přišli na více než 500 tisíc eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama