d-link-predstavuje-svuj-nejrychlejsi-wi-fi-6-router-nove-generace-model-exo-ax5400
Novinka D-Link představuje svůj nejrychlejší Wi-Fi 6 router nové generace, model EXO AX5400

D-Link představuje svůj nejrychlejší Wi-Fi 6 router nové generace, model EXO AX5400

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2020 11:12 1

Společnost D-Link rozšiřuje svoje portfolio routerů o nový EXO AX5400, který je určen pro domácnosti, kanceláře i velké firmy.

Reklama

V době hromadného přechodu k práci na dálku a zvýšené potřeby domácího Wi-Fi připojení se EXO AX5400 může pro leckoho stát zajímavou volbou. Podporuje například cloudové aplikace, videokonference nebo streamování Ultra-HD 4K/8K videa. Router je také připraven na rostoucí počet připojených chytrých IoT zařízení.

EXO AX5400 podporuje Wi-Fi standard 802.11ax a nabízí kombinovanou rychlost bezdrátového připojení až 5 400 Mb/s. Vestavěné zesilovače a funkce Beamforming pak zvyšují dosah stávající sítě a směrují signály přesně tam, kde jsou zapotřebí. Novinka umožňuje také agregaci linek na Gigabit LAN portech.

D-Link představuje svůj nejrychlejší Wi-Fi 6 router nové generace, model EXO AX5400
i Zdroj: PCTuning.cz

Podporována je i funkce hlasového asistenta, takže lze povolit, nebo zakázat přístup k Wi-Fi, kontrolovat přihlašovací údaje nebo restartovat systém pomocí chytrých, hlasem ovládaných reproduktorů s aplikacemi Amazon Alexa nebo Google Assistant.

K usnadnění instalace routeru jsou k dispozici příručky prostřednictvím specializované aplikace D-Link. Automatické aktualizace firmwaru pak zajišťují, že router EXO AX5400 bude mít vždy nejnovější funkce.

Dostupnost a cena

D-Link EXO AX5400 bude v České republice v prodeji na začátku roku 2021 za cenu 5 899 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama