huawei-prodava-znacku-honor-ta-znovu-ziska-pristup-k-technologiim
Novinka Huawei prodává značku Honor, ta znovu získá přístup k technologiím

Huawei prodává značku Honor, ta znovu získá přístup k technologiím

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 11. 2020 17:00

Čínská společnost Huawei definitivně potvrdila dosavadní spekulace a oznámila odprodej své dceřiné značky Honor. Upozornil na to server GSMArena.

Reklama

Novým majitelem Honoru, což je známý výrobce mobilních telefonů, nositelné elektroniky a v poslední době také notebooků, se stane nově založené konsorcium Shenzhen Zhixin New Information Technology, které zahrnuje tři desítky distributorů smartphonů značky Honor a skupinu Shenzhen Smart City Technology Development Group. Huawei nemá/neměl ve firmě Shenzen Zhixin žádný podíl.

Odprodej Honoru by tak teoreticky mělo této zavedené značce pomoci vymanit se z aktuálních amerických sankcí, které na Huawei – a tudíž i na Honor – doléhají. Společnost by tedy měla v budoucnu získat zpět přístup ke službám Google a neměly by pro ni být problém ani dodávky čipů.

Agentura Reuters napsala, že by cena za Honor mohla být zhruba 100 miliard jüanů, tedy necelých 340 miliard korun. Bude zajímavé pozorovat, jak se Honoru bude dařit, jeho produkty očividně vycházely z přístrojů Huawei, nyní bude muset začít pracovat na zařízeních, které nebudou na know-how Huaweie až tak moc závislé.

Huawei prodává značku Honor, ta znovu získá přístup k technologiím
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama