xpg-zaradi-do-nabidky-tichy-ventilator-vento-pro-120-pwm
Novinka XPG zařadí do nabídky tichý ventilátor VENTO PRO 120 PWM

XPG zařadí do nabídky tichý ventilátor VENTO PRO 120 PWM

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 11. 2020 12:51

Společnost XPG uvádí na trh ventilátor VENTO PRO 120 PWM, který vznikl ve spolupráci s firmou Nidec a je přizpůsoben pro náročné hráče a PC nadšence.

Reklama

XPG VENTO PRO 120 PWM vychází z designu ventilátoru Nidec Gentle Typhoon a má vysoký statický tlak až 3,15 mm H₂O a může táhnout až 75 CFM proudění vzduchu, které cirkuluje do šasí, což z něj činí ideální ventilátor sání nebo výfuku doplňující systémy vodního chlazení.

Větrák obsahuje 4pinový konektor podporující Pulse Width Modulation (PWM) pro dynamické přizpůsobení rychlosti pomocí softwarových ovládacích prvků základní desky pro plynulý přechod otáček. Další výhodou je, že pro pohodlí a zdokonalené modifikace lze větráky VENTO vzájemně propojit tak, aby fungovaly jako jedna jednotka.

XPG zařadí do nabídky tichý ventilátor VENTO PRO 120 PWM
i Zdroj: PCTuning.cz

Dle výrobce je větrák vybaven japonskými dvojitými ložisky, které mu umožňují odolat vysokému zatížení a snášet vysoké teploty. Ložiska také zajišťují tišší provoz. Vrtule je údajně navržena tak, aby omezovala nepříjemný hluk na rafinovanější „vibrační tón“, který lépe vyhovuje lidským uším. Další antivibrační gumové podložky dále tlumí hluk na 28 dBA při maximálním vysokorychlostním odstřeďování 2 150 ot./min. Ventilátor má hodnocení MTTF (střední doba do selhání) 250 000 hodin při okolní teplotě 25 ° C nebo 60 000 hodin při 60 ° C.

XPG VENTO 120 PRO PWM přichází do obchodů s pětiletou zárukou. Doporučená cena ale zatím zveřejněna nebyla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama