western-digital-rozsiruje-radu-black-o-tri-zhave-novinky
Novinka Western Digital rozšiřuje řadu Black o tři žhavé novinky

Western Digital rozšiřuje řadu Black o tři žhavé novinky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 11. 2020 19:00

Společnost Western Digital představuje tři nové produkty v řadě WD_Black. Mezi novinkami je NVMe SSD SN850 s podporu PCIe Gen4, dále plně bootovatelné zařízení AIC (add-in-card) Gen3 x8 a herní dokovací stanice s diskem NVMe SSD a technologií Thunderbolt 3. Všechny novinky mají RGB podsvícení.

Reklama
Western Digital rozšiřuje řadu Black o tři žhavé novinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Asi nejočekávanější novinkou z řady WD_Black je nová generace klasického M.2 SSD s označením WD_Black SN850 NVMe SSD a podporou PCIe čtvrté generace. Poskytne extrémní rychlosti čtení/zápisu a to až 7000/5300 MB/s a hodnoty až 1M IOPs (1 a 2TB modely). Dostupný bude v kapacitách 500GB, 1 a 2 TB. Disk má vlastní řadič vyrobený na míru WD s interním označením WD_Black G2. Ten je optimalizovaný pro špičkové a náročné hraní a podle výrobce už není až tak vhodný pro NAS nebo serverová prostředí. K vysokému výkonu přidává vylepšené hodnoty hloubky fronty, které jak hráčům, tak každodenním uživatelům, umožňují bezproblémové startování aplikací. Záruka u všech modelů má být solidních 5 let, hodnoty výdrže přepisů jsou následující - 500 GB má 300 TBW, 1 TB má 600 TBW a 2 TB pak 1200 TBW. K dostání bude SSD s chladičem nebo bez a s RGB podsvícením, které by mělo být kompatibilní s nejrozšířenějšími standardy. SSD BLACK SN850 NVMe se objeví na našem trhu nejdříve ve verzi bez chladiče za cenu od 140 €. 

Western Digital rozšiřuje řadu Black o tři žhavé novinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Další novinkou je přídavná karta WD_Black AN1500 NVMe SSD Add-in-Card určená do PCIe 8× pozice. Je to podle slov výrobce "zařízení pro hráče, kteří chtějí dosahovat výkonů nové generace pomocí současné počítačové sestavy". Jedná se tedy o extrémně výkonné SSD, které díky přímému připojení do PCIe pozice nabídne extrémní rychlosti i když bude připojené na stávající generaci PCIe gen3 (ale 8×). Základem této plně bootovatelné, plug-and-play karty jsou dva SSD v režimu RAID 0, což umožňuje hráčům dosáhnout na rychlosti načítání až 6 500 MB/s a rychlosti zápisu až 4 100 MB/s (platí pro 2TB a 4TB modely). Karta je samozřejmě doplněna nastavitelným RGB podsvícením (bez toho to dneska nejde) a vybavena integrovaným chladičem. Osazené SSD nejsou vyměnitelné a nejde měnit ani nastavení RAID 0. AN1500 NVMe Add-in-Card je dostupná v kapacitách 1 TB, 2 TB a 4 TB. Ceny začínají na 272 €.

Western Digital rozšiřuje řadu Black o tři žhavé novinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední z trojice novinek je dokovací stanice WD_Black D50 Game Dock NVMe SSD. Zajímavé řešení pro majitele herních notebooků vybavených rozhraním Thunderbolt 3. Stačí ji doma nebo v kanceláři připojit jedním kabelem k přenosnému počítači a můžete začít pracovat nebo hrát. Thunderbolt zvládne připojit všechny periferie a ještě nabíjet notebook až 87 W. Dostupné porty jsou:

  • 2x Thunderbolt, kde jeden má napájení
  • Display Port standardu 1.4
  • Gigabitová síť
  • 2x USB 3 gen 2 (10 Gb/s)
  • 1x USB-C (10 Gb/s)

Uvnitř se skrývá samozřejmě také SSD s kapacitou 1 TB (491 €), dostupná je i varianta bez disku (299 €). Dokovací stanice je doplněna nastavitelným RGB podsvícením řízeným pomocí ovládacího panelu Dashboard, který zatím funguje pouze ve Windows.

Western Digital rozšiřuje řadu Black o tři žhavé novinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama