xiaomi-dobije-bezdratove-telefon-jen-za-19-minut
Novinka Xiaomi dobije bezdrátově telefon jen za 19 minut

Xiaomi dobije bezdrátově telefon jen za 19 minut

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 10. 2020 11:00 8

Xiaomi technologii bezdrátového nabíjení zrychlilo nyní natolik, že předstihne i některé konkurenty napájené kabelem. Díky nové nabíječce s výkonem 80 W je možné dobít 4 000mAh baterii telefonu na plnou kapacitu za pouhých 19 minut.

Reklama

Podle Xiaomi jedna minuta nabíjení prostřednictvím nové nabíječky stačí na to, aby akumulátor doplnil 10 % své kapacity. Na polovinu kapacity se baterie dokáže nabít za pouhých 8 minut. Ostatně posuďte sami v níže přiloženém videu.

Společnost Xiaomi je dlouhodobě průkopníkem v bezdrátovém nabíjení. Loni v březnu firma demonstrovala bezdrátové nabíjení výkonem 40 W, díky kterému stačilo pouze 20 minut, abyste zařízení s kapacitou 4 000 mAh nabili na 57 procent kapacity.

Stejně jako v loňském roce ale ani tentokrát Xiaomi bohužel nezmínilo, jestli je v představovačce použit nějaký konkrétní smartphone, který dorazí na trh, nebo jestli se jedná o pouhou demonstraci technologie. V tuto chvíli se tak můžeme pouze dohadovat, kdy telefony s 80W bezdrátovým nabíjením budou dostupné na trhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama