rog-crosshair-viii-dark-hero-pasivni-chlazeni-a-integrovana-16fazova-napajeci-kaskada
Novinka ROG Crosshair VIII Dark Hero: pasivní chlazení a integrovaná 16fázová napájecí kaskáda

ROG Crosshair VIII Dark Hero: pasivní chlazení a integrovaná 16fázová napájecí kaskáda

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 10. 2020 18:00

Model ROG Crosshair VIII Dark Hero s čipovou sadou X570 je první základní deskou od Asusu se zcela pasivním chlazením. Rozměrný chladič vyplňuje oblast od čipsetu po PCIe sloty.

Reklama

Oproti předchůci bylo vylepšeno i samotné napájení procesoru, které si nyní účinně poradí i s nejnovějšími procesory AMD Ryzen Zen 3. O napájení procesoru se stará 16fázová napájecí kaskáda TI (s proudovou propustností 90 A), ve které jsou fáze uspořádány do sdružené topologie.

V porovnání s první generací desek ROG X570 prošla novinka Crosshair VIII Dark Hero také jemnou úpravou designu. Její černý povrch vytváří výrazný kontrast s logem ROG na chladiči a I/O krytem, které jsou podsvíceny RGB LED osvětlením Aura. Ve střední části desky je výrazný štítek Dark Hero.

Dva primární sloty PCIe 4.0 x16 jsou zpevněny technologií SafeSlot, a lze do nich proto zapojit i ty nejtěžší grafiky. Vedle nich se nacházejí i dva sloty M.2 (PCIe 4.0 x4) pro připojení SSD s rozhraním NVMe.

Zadní panel je také bohatě vybaven. Několik portů USB 3.2 Gen 2 (sedm USB-A a jeden USB-C) lze využít pro připojení vysokorychlostních periferií, zatímco adaptér Intel WiFi 6 AX200 a 2 ethernetové porty s rychlostí až 2,5 Gb/s a 1 Gb/s se postarají o rychlé dostupné internetové připojení, např. při hraní her.

ROG Crosshair VIII Dark Hero: pasivní chlazení a integrovaná 16fázová napájecí kaskáda
i Zdroj: PCTuning.cz

Zvuk vylepšuje kodek SupremeFX S1220 s DAC převodníkem ESS ES9023 na výstupech předního panelu. Deska také disponuje piny pro připojení portů USB 3.2 Gen 2, kterými je možné doplnit moderní počítačové skříně.

Crosshair VIII Dark Hero pak nabízí i řadu funkcí užitečných pro overclockery, kteří chtějí tuto desku využít na maximum. Tlačítka pro reset nastavení CMOS a spuštění funkce BIOS FlashBack dávají uživatelům plnou kontrolu nad systémem. Nacházejí se na již umístěném I/O krytu.

Doporučenou cenu a dostupnost Crosshair VIII Dark Hero v obchodech tuzemské zastoupení společnosti Asus zatím nespecifikovalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama