zyxel-armor-g5-dokaze-poskytovat-pripojeni-vice-nez-30-zarizenim-soucasne
Novinka Zyxel Armor G5 dokáže poskytovat připojení více než 30 zařízením současně

Zyxel Armor G5 dokáže poskytovat připojení více než 30 zařízením současně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 10. 2020 13:26

Společnost Zyxel představila router Armor G5 AX6000. Novinka díky svým celkově dvanácti WiFi streamům a kompatibilitě se standardem Wi-Fi 6 uspokojí nároky nejnáročnějších uživatelů.

Reklama

Kouzlo modelu Armor G5 se skrývá za jeho krytem. Díky kombinaci 64bitového čtyřjádrového procesoru o frekvencí 2,2 GHz, 13 antén a 12 WiFi streamů by měl router zvládnout více než 30 souběžných připojení, aniž by došlo k poklesu rychlosti.

Pro kabelové připojení router disponuje 10G ethernetovým LAN portem, který ve srovnání s 1 G, 2,5G a 5G LAN porty dostupnými na většině jiných routerů znamená značný skok vpřed.

Zyxel Armor G5 dokáže poskytovat připojení více než 30 zařízením současně
i Zdroj: PCTuning.cz

Vedle výše uvedených předností má být silnou stránkou nového zyxelu také zabezpečení. Dle výrobce plně podporuje software OpenVPN, který lze propojit s jakoukoli VPN službou třetí strany. Uživatelé tak mohou chránit každé připojení a zařízení ve své síti včetně těch, které ochranu pomocí VPN standardně nenabízejí, jako jsou chytré televizory a herní konzole.

Důraz na uživatelskou přívětivost se odráží také v nastavení a správě routeru. Jednotlivými kroky instalace uživatele provede mobilní aplikace Armor, zatímco webové uživatelské rozhraní správu routeru usnadňuje do té míry, že ji zvládne v podstatě každý.

Router Zyxel Armor G5 se prodává zhruba za 350 dolarů, v přepočtu asi 8 000 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama