spolecnost-philips-predstavila-nove-televizory-sluchatka-a-reproduktory
Novinka Společnost Philips představila nové televizory, sluchátka a reproduktory

Společnost Philips představila nové televizory, sluchátka a reproduktory

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 9. 2020 07:00

Společnost TP Vision představila nový televizor nejvyšší řady se zvukem od Bowers & Wilkins, sluchátka s aktivním potlačením hluku, nové soundbary včetně těch prémiových od značky Philips Fidelio a v neposlední řadě nový bezdrátový hudební systém.

Reklama

OLED televizor s umělou inteligencí

Součástí všech televizorů OLED modelové řady 2020, včetně modelu OLED+935, jsou interně vyvinuté funkce umělé inteligence (AI). TP Vision nyní přidává druhý jednoúčelový čip AI ke čtvrté generaci procesoru P5. Nabízí novou vylepšenou verzi systému AI s využitím extra výpočetní kapacity. Funkcionalita AI využívá neuronové sítě a strojové učení k analýze milionů testovacích klipů z jedinečné databáze vytvořené vývojovým týmem Philips TV za posledních 30 let.

Nová verze čipsetu Inteligent Dual Engine nabízí další řešení zabraňující vypalování obrazových bodů. Využívá pokročilé funkce detekce programových log monitorováním mřížky o 32 400 zónách k přesné detekci statického obsahu a postupnému snižování intenzity jeho světelného výkonu. Tím zabraňuje vypalování – aniž by to nějak ovlivnilo zobrazení ostatních částí obrazovky. Tento nový systém Philips TV odstraňuje problém s vypalováním u 95 % statických částí obrazu včetně log a herního obsahu.

Společnost Philips představila nové televizory, sluchátka a reproduktory
i Zdroj: PCTuning.cz

OLED+935 je také první televizor Philips, který obsahuje pár zvukových měničů Dolby Atmos Elevation a centrální měnič Tweeter-on-Top z dílny Bowers & Wilkins, namontovaný v samostatném krytu reproduktoru. Vše je zasazené v minimalistickém kovovém rámu, který funguje i jako stojan. Model je ale možné pověsit také na zeď. Stejně jako u legendárních reproduktorů společnosti B&W je i u tohoto televizoru oddělen výškový reproduktor od větších zvukových měničů. Díky tomu je vysokofrekvenční výkon dodáván bez zkreslení spojeného s difrakcí, která se objevuje u výškových reproduktorů zabudovaných do větších skříní. OLED+935 obsahuje celkem deset měničů ve specifikaci 3.1.2 včetně tří 19mm titanových kopulí v přední konfiguraci vlevo, pro střed a vpravo (LCR).

Dále společnost Philips představila svá sluchátka s aktivním potlačením okolního hluku (ANC). Jedná se o dva true-wireless modely a jedny sluchátka s hlavovým obloukem.

Sluchátka T8505 jsou nejvýkonnější true wireless sluchátka od Philipsu, mimo jiné díky velkým 13mm neodymovým zvukovým měničům používaným společně s pokročilou funkcí rozpoznávání pozadí a vynikající pasivní izolací hluku. Velká kapacita baterie zaručuje přehrávání po dobu až šesti hodin (pět hodin s neustále zapnutým ANC), dalších 18 hodin přehrávání zajistí kompaktní přenosné bezdrátové dobíjecí pouzdro.

Sluchátka T5505 nabízejí systém Advanced ANC s funkcemi pro mapování pozadí, které doplňují 8mm neodymové reproduktory, kulatá akustická trubice a tři velikosti vyměnitelných koncovek do uší. Lehký skládací design s postupně nastavitelným hlavovým obloukem a velkými měkkými polštáři kolem uší pak reprezentují náhlavní sluchátka H9505. Ty mají 40mm neodymové akustické měniče, které nabízejí detailní širokopásmový zvuk s možností přehrání zvukové kvality s vysokým rozlišením (akreditace HRA 24bit / 96 kHz) prostřednictvím dodaného odnímatelného připojovacího zvukového kabelu.

Společnost Philips představila nové televizory, sluchátka a reproduktory
i Zdroj: PCTuning.cz

Soundbary včetně prémiové značky Fidelio

Do kategorie nově představených audio výrobků Philips patří také pětice soundbarů série 8000 a dva prémiové soundbary Fidelio.

Série 8000 zahrnuje široký výběr produktů, od 120W modelu B8205 s konfigurací 2.1 až po 360W model B8905 s konfigurací 3.1.2, měniči Dolby Atmos Elevation, bezdrátovým subwooferem a podporou eARC. Philips Fidelio B97 je štíhlý soundbar s vícekanálovou konfigurací 7.1.2, obsahující jak speciální měniče Dolby Atmos Elevation, tak technologii Philips Fidelio’s Surround-on-demand. Surround-on-demand u soundbaru B97 zahrnuje dva oddělitelné bezdrátové reproduktory, které fungují jako součást levého a pravého kanálu, pokud jsou umístěny hned vedle soundbaru nebo jako vyhrazený levý a pravý prostorový kanál, pokud jsou umístěny odděleně od soundbaru v místnosti.

Společnost Philips představila nové televizory, sluchátka a reproduktory
i Zdroj: PCTuning.cz

Systém B97 obsahuje celkem 17 elektroakustických měničů, včetně osmi basových/středových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce. Philips Fidelio B95 je sesterským produktem modelu B97 ovšem s prostorovým zvukem ve formátu 5.1.2 a bez podpory technologii Surround on Demand. B95 obsahuje celkem 14 elektroakustických měničů včetně pěti 19mm kopulovitých výškových měničů – tři jsou umístěny vpředu a dva směřují do stran. Soundbar je v neposlední řadě osazen také třemi páry středových/basových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce a dvěma jednotkami Dolby Atmos Elevation.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama