nvidia-rtx-3090-je-velka-ale-ne-zase-tolik
Novinka Nvidia RTX 3090 je velká, ale ne zase tolik ..

Nvidia RTX 3090 je velká, ale ne zase tolik ..

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 8. 2020 10:31 7

Je to pár dní, co unikla fotka RTX 3090 a zdá se, že je to monstrum. Ve srovnání s dnešními RTX 2080 Ti to ale není tak hrozné.

Reklama

Nvidia RTX 3090 je velká, ale ne zase tolik ..
i Zdroj: PCTuning.cz

Celý internet žije tento víkend únikem fotky Nvidia RTX 3090. I když jde zřejmě o design maketu - karta nenese PCB označené Nvidia, což nesou i ty nejranější úniky karet vzorků PCB Nvidia. Ukazuje nám únik dvě věci. Zaprvé jednotný design chladiče GPU Ampere, který se bude lišit jen velikostí chladiče a ventilátoru na většině modelů. A zadruhé obrovské rozměry karty proti RTX 2080 Ti.

Pokud nejde o řízené matení soupeře ze strany Nvidia, tak berme design chladiče za jistotu. Nyní k rozměrům. Naše srovnání ukazuje, že například Asus s modelem RTX 2080 Ti Matrix Extreme má dokonce větší kartu než je údajná RTX 3090. Také běžnější verze Strix není o mnoho menší. Karty EVGA FTW nebo MSI Trio X jsou dokonce ještě větší. RTX 3090 je takový "Titan" série Ampere a bude jistě nejvyšším modelem pro hráče. Naposledy měla grafika od Nvidia tři slot design v dobách duálního monstra GTX Titan Z. Velikost jako taková mne tedy netrápí, zabrání tří slotů už mi tolik radosti nedělá. Třeba se časem dočkáme i SUPER refreshe s užším chladičem.

Zdroj: internet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama