router-nighthawk-ax12-ziskal-cenu-european-hardware-awards-2020
Novinka Router Nighthawk AX12 získal cenu European Hardware Awards 2020

Router Nighthawk AX12 získal cenu European Hardware Awards 2020

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 8. 2020 12:00

Společnost NETGEAR obdržela prestižní cenu European Hardware Awards 2020 v kategorii „Nejlepší router“. Oceněným produktem se stal model Nighthawk AX12 (RAX200), který ve finále porazil sedm konkurenčních zařízení.

Reklama

Ceny European Hardware Awards každoročně uděluje Evropská hardwarová asociace (EHA), která prostřednictvím poroty složené ze zástupců největších evropských technologických médií vybírá ty nejlepší hardwarové produkty dostupné na evropském trhu. Letos porota volila vítěze napříč 42 produktovými kategoriemi. V kategorii „Nejlepší router“ se ve finále utkalo osm zařízení od čtyř světových výrobců, mezi nimi také oceněný Wi-Fi router Nighthawk AX12, Nighthawk X6 (R8000) a dvojice herních routerů Nighthawk Pro Gaming XR500 a XR700.

Router Nighthawk AX12 je nejrychlejším a nejvýkonnějším bezdrátovým routerem značky NETGEAR. Zařízení kombinuje kvalitní třípásmové připojení s dvanácti prostorovými streamy (čtyřmi v 2,4GHz pásmu a osmi v 5GHz pásmu) s čtyřjádrovým 1,8 GHz procesorem a technologiemi OFDMA, MU-MIMO, 1024 QAM, QoS, Beamforming+ a Smart Connect. Nabízí tak připojení o celkové kombinované rychlosti až 10,8 Gb/s (1,2 Gb/s + 2x 4,8 Gb/s).

Router Nighthawk AX12 získal cenu European Hardware Awards 2020
i Zdroj: PCTuning.cz

Špičkové pokrytí Wi-Fi signálem i napříč opravdu velkými domácnostmi zajišťuje osm interních antén, přednastavených pro optimální šíření signálu. Součástí routeru je také jeden multigigabitový ethernetový port LAN (2,5G/1G), pět gigabitových ethernetových portů a dva porty USB 3.0.

Zařízení lze snadno a rychle instalovat, konfigurovat a spravovat prostřednictvím bezplatné mobilní aplikace Nighthawk. Pokročilé zabezpečení routeru i celé domácí sítě pak poskytuje kybernetická ochrana Armor, která je dostupná první měsíc zdarma. Router je plně kompatibilní se zařízeními podporujícími starší Wi-Fi standardy a v ČEské republice ho lze zakoupit zhruba za 12 tisíc korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama