samsung-galaxy-s20-ultra-foti-stejne-jako-mnohem-levnejsi-telefony
Novinka Samsung Galaxy S20 Ultra fotí stejně jako mnohem levnější telefony

Samsung Galaxy S20 Ultra fotí stejně jako mnohem levnější telefony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 4. 2020 09:15 4

Galaxy S20 Ultra je v nabídce Samsungu aktuálně vůbec tím nejlepším. Má špičkové specifikace, v nichž nechybí výkonný procesor, dostatek operační paměti či skvělý displej. A jen ty nejvyšší ambice má i fotoaparát, ale jak ukazuje výsledek testu organizace DxOMark, jeho vyladění se výrobce asi příliš nevěnoval.

Reklama

Právě fotoaparát je jednou ze zásadních věcí, na kterou Samsung u letošních novinek uživatele láká. Zatímco loni dovedl korejský výrobce s konkurencí srovnat krok, letos plánoval útok na příčky nejvyšší. Tón měl v nabídce jihokorejského giganta měl udávat špičkový model Galaxy S20 Ultra, který klade kromě hlavního 108megapixelového foťáku důraz i na 100x Space Zoom.

A přestože od uvedení smartphonu do prodeje uběhlo už pěkných pár měsíců, v testu organizace DxOMark se objevil až nyní. Redaktoři známého foto serveru před časem uvedli, že je Samsung požádal o trochu času, aby u foťáku tohoto superphonu mohl vychytat největší mouchy. V posledních týdnech se např. hodně hovořilo o nekonzistentních výsledcích autoostření.

A jak vše dopadlo?

Samsung Galaxy S20 Ultra fotí stejně jako mnohem levnější telefony
i Zdroj: PCTuning.cz

DxOMark ohodnotilo fotoaparát Ultry celkovými 122 body. Za fotografie redakce telefonu nadělila skóre 132 bodů, u natáčení videa si nejlepší samsung vysloužil 102 bodů. Zatímco před rokem by tento výsledek stačil na první příčku, dnes je z toho až sedmé místo. Před S20 Ultra se umístil například Mate 30 Pro, Xiaomi Mi 10 Pro nebo Honor 30 Pro+. Na sdíleném sedmém místě s ním je společně Honor V30 Pro, který stojí (v přepočtu) zhruba 14 000 Kč. S20 Ultra má doporučenou oficální cenu 37 490 Kč (před pandemií COVID-19 34 990 Kč).

Na aktuálního šampióna, tedy Huawei P40 Pro, to pak nestačí ani náhodou. Huawie letos hraje svou vastní ligu. Prvenství už mu asi nikdo nevezme.

Výsledek Galaxy S20 Ultra ukazuje, že víc než na hardwarových parametrech vyhnaných až na hranici možností je důležité vyladění softwaru foťáku. A to se letos Samsungu příliš nepovedlo. Snad kartami více zamýchá chystaný top model Galaxy Note 20.

Zdroj: DxOMark

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama