chytre-telefony-huawei-p40-ziskaly-prestizni-oceneni-tip-awards-za-nejlepsi-fotoaparat
Novinka Chytré telefony Huawei P40 získaly prestižní ocenění TIP Awards za nejlepší fotoaparát

Chytré telefony Huawei P40 získaly prestižní ocenění TIP Awards za nejlepší fotoaparát

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 4. 2020 11:00 5

Není tomu ani měsíc od toho, kdy byla řada P40 uvedena na trh a už sbírá prestižní ocenění. TIPA (Technical Image Press Association) udělila modelům P40, P40 Pro a P40 Pro + cenu pro nejlepší fotografické smartphony roku 2020. Je to už čtvrtý rok po sobě, co TIPA ocenila řadu P, kterou si oblíbili i profesionální fotografové.

Reklama

TIPA World Awards není prvním oceněním pro řadu P40. Nedávno získal Huawei P40 Pro celkové hodnocení 128 v žebříčku fotoaparátů DxOMark, což je nejvyšší celkové skóre, jakého kdy bylo v tomto uznávaném žebříčku dosaženo. Ve stejné recenzi získal tento vlajkový smartphone také nejvyšší skóre za selfie.

Jaký má Huawei P40 Pro fotoaparát?

Na zadní straně P40 Pro se nachází kamera SuperSensing. Ta se skládá z 50Mpx hlavního čipu se světelností f/1.9 a optickou stabilizací obrazu, 40Mpx ultraširokoúhlého snímače se světelností f/1.8 a 12Mpx teleobjektivu s až pětinásobným optickým zoomem, s až desetinásobným hybridním zoomem nebo s až padesátinásobným digitálním přiblížením a světelností f/3.4.

Chytré telefony Huawei P40 získaly prestižní ocenění TIP Awards za nejlepší fotoaparát
i Zdroj: PCTuning.cz

Trojici snímačů ještě doplňuje senzor typu ToF pro lepší zpracování hloubky ostrosti a makro fotografie. Kromě pořizování snímků v nejvyšší možné kvalitě umí telefon i AIS stabilizovaná 4K videa při až šedesáti snímcích za sekundu a také dechberoucí slow-motion klipy v HD rozlišení s 7 680 snímky za sekundu. Dodejme, že hlavní 50Mpx snímač nabízí ISO až 409 600.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama