huawei-zitra-predstavi-uzivatelske-prostredi-emui-10-1
Novinka Huawei zítra představí uživatelské prostředí EMUI 10.1

Huawei zítra představí uživatelské prostředí EMUI 10.1

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 3. 2020 12:00

Chytré telefony značky Huawei se již brzy dočkají velké aktualizace. Výrobce zítra totiž nepředstaví jen nové top modely série P40, ale vydá také inovované uživatelské prostředí EMUI s číselným označením 10.1, která by mělo přinést upravený design a několik nových funkcí. Výrobce o tom informoval na sociálních sítích.

Reklama

Zatímco smartphony P40 a P40 Pro s novou verzí nadstavby dorazí již přímo z výroby, do ostatních, tedy starších telefonů bude EMUI 10.1 nutné stáhnout manuálně. Jaké nové funkce prostředí přinese, je zatím nejasné. V oficiálním tweetu se píše: „Objevte chytřejší způsob, jak multitaskovat.“. Společnost však k tomuto sloganu přidala pouze promo obrázek a nic jiného.

Spekuluje se, že do EMUI 10.1 Huawei implementuje svoje vlastní služby, které nahradí aplikace od Googlu. Ty totiž ve svých nových mobilech nemůže od loňského května používat. Součástí nového prostředí má být i funkce AppSearch, která bude napojená na ověřené repozitáře (APKMirror či APKPure) a uživatele tedy nasměřuje ke stažení APK souborů populárních aplikací jako třeba Facebook Messenger, WhatsApp a dalších, které v obchodu Huawei App Galerry nenajdeme. Nemusíme asi dodávat, že tento způsob instalace aplikací třetích nemusí být pro běžné uživatele úplně jednoduchý a ani bezpečný.

Huawei zítra představí uživatelské prostředí EMUI 10.1
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama