nebezpecne-bakterie-na-vasem-mobilu-tady-je-navod-na-dezinfekci
Novinka Nebezpečné bakterie na vašem mobilu? Tady je návod na dezinfekci

Nebezpečné bakterie na vašem mobilu? Tady je návod na dezinfekci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 3. 2020 18:00

Málokdo z nás si umí představit život bez mobilního telefonu. Telefon bereme do práce, do školy, je s námi celý den a často s ním i usínáme. Podle nejnovějších studií se mobilního telefonu dotkneme až 2 600krát a vlastního obličeje až 550krát. Jak postupovat při dezinfekci mobilního telefonu? Máme pro vás pár praktických tipů, které doporučuje výrobce Honor.

Reklama

„Bylo by skvělé, kdyby jakékoli naše osobní elektronické zařízení zůstávalo jen v našich rukách. Nepůjčujte svůj telefon nikomu jinému. V každém případě dodržujte správné mytí rukou a nezapomínejte na dezinfekci i svého mobilního telefonu,“ radí k problematice na dotaz evropského zastoupení společnosti Honor řecký lékař Ioannis Gamaz.

Nebezpečné bakterie na vašem mobilu? Tady je návod na dezinfekci
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak dezinfikovat smartphone?

Vypněte mobilní telefon

Zdá se to jako banalita, určitě před samotným dezinfikováním nezapomeňte mobilní telefon vypnout. Obzvláště u velmi citlivých obrazovek předejde spuštěním funkcí nebo aplikací, které jste spustit nechtěli.

Pečlivě si umyjte ruce

Než se do celého procesu dezinfekce pustíte, pečlivě si umyjte ruce doporučeným způsobem.

Na čištění telefonu použijte přípravky na bázi alkoholu

K dezinfekci dobře poslouží přípravky na bázi alkoholu, např. isopropyl a podobné látky (jako jsou na čištění brýlí nebo fotoaparátu). Nikdy nenanášejte přípravek rovnou na displej telefonu. Naneste nejprve na papírový kapesník nebo ideálně hadřík z mikrovlákna nebo mikro utěrku.

Vyjměte telefon z obalu nebo krytu

Telefon před dezinfekcí vyjměte z obalu nebo krytu. Po vyčištění telefonu nezapomeňte na stejnou proceduru i s krytem.

Při dezinfekci buďte důkladní

Naneste na papírovou utěrku nebo mikro utěrku malé množství čisticího přípravku a otřete důkladně celý displej. Pokračujte po stranách, zádech telefonu, buďte pečliví u všech záhybů. Vyčistěte i kryt nebo obal telefonu.

Nepůjčujte telefon a nevytahujte jej zbytečně ve veřejné dopravě

Telefon nepůjčujte nikomu, u koho si nejste jistí zdravotním stavem. Zbytečně jej nevytahujte také ve veřejné dopravě, pro přijímání hovorů můžete použít také bezdrátová sluchátka. Spoustu z nás si běžně telefon vezme na WC nebo na oběd. Pokud můžete, nechte telefon za těchto situací stranou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama