do-prahy-prijede-hackerka-ktera-v-primem-prenosu-hackla-ucet-moderatora-cnn
Novinka Do Prahy přijede hackerka, která v přímém přenosu hackla účet moderátora CNN

Do Prahy přijede hackerka, která v přímém přenosu hackla účet moderátora CNN

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 3. 2020 13:00

Je pro vás bezpečnost na internetu každodenním tématem, nebo se o ni zajímáte ve volném čase? Pak vás jistě zaujme nadcházející druhý ročník IT security konference Black Swan, na který dorazí do Prahy etická hackerka Rachel Tobac, žena, která se na konci minulého roku nabourala do několika účtů reportéra televizní stanice CNN.

Reklama

Tobac na vlastní žádost moderátora v přímém přenosu ovládla jeho identitu a jeho jménem převedla věrnostní body z hotelového řetězce na svůj účet a změnila jeho místo v letadle. Hackerka tím chtěla poukázat, že lidský faktor byl a stále zůstává největší hrozbou IT bezpečnosti. Právě selhání lidského faktoru (Human Error) je tématem pro letošní konference, která se bude konat poslední květnový týden v pražské Paralelní Polis.

Termín konání letošního ročníku Black Swan je stanoven na 26. a 27. května. Akce se uskuteční v holešovické Paralelní Polis. Konferenci organizuje tým, který se podílí také na přípravě celosvětově uznávané hackerské konference Hackers Congress. Předprodej vstupenek na kongres bude spuštěn 8. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama