huawei-p40-pro-budou-mit-premieru-26-brezna-v-parizi
Novinka Huawei P40 (Pro) budou mít premiéru 26. března v Paříži

Huawei P40 (Pro) budou mít premiéru 26. března v Paříži

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 2. 2020 16:00

Na včerejší barcelonské keynote Huawei, na které firma představila několik nových produktů, zazněla z úst generální ředitele Richarda Yui i jedna zásadní informace. Šéf čínské společnosti potvrdil dřívější spekulace, když uvedl, že chytré telefony řady P40 budou oficiálně představeny 26. března. Velkolepá událost se odehraje v Paříži.

Reklama

Ve francouzské metropoli by mělo dojít k představení základního modelu P40 i vylepšené varianty P40 Pro. Oba smartphony nabídnou nekompromisní výbavu. Chybět nemá procesor Kirin 990 s podporou 5G sítí či špičkový fotoaparát. V případě P40 Pro se údajně můžeme těšit na hlavní snímač s 64 megapixely; mělo by jít o Sony IMX686. Tento senzor má být doprovázen 20megapixelovým ultraširokoúhlým objektivem a 12megapixelovým periskopovým teleobjektivem. Sestavu doplní makro snímač a senzor ToF.

V oblasti softwaru je takřka jistotou nasazení operačního systému Android 10, ovšem bez Google služeb, které nahradí rychle se rozvíjející se platforma Huawei (HMS). Nové vlajkové modely Huawei mají přinést i AMOLED displeje a v neposlední řadě také vysokokapacitní baterie s podporou superrychlého 50W nabíjení.

Huawei P40 (Pro) budou mít premiéru 26. března v Paříži
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama