equa-bank-zavadi-jednodussi-prihlasovani-do-internetoveho-bankovnictvi
Novinka Equa bank zavádí jednodušší přihlašování do internetového bankovnictví

Equa bank zavádí jednodušší přihlašování do internetového bankovnictví

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 3. 2020 14:00

Equa bank začala svým klientům nabízetjednodušší bezpečné přihlašování do internetového bankovnictví pomocí notifikací v mobilní aplikaci. Současně zavádí ochranu online plateb kartou prostřednictvím chytrého ověření. Jedná se o nový standard zabezpečení, který využívá technologii Mastercard Identity Check.

Reklama

Od 20. února mohou klienti Equa bank zvolit pro vstup do svého internetového bankovnictví nový jednodušší způsob – pomocí mobilní aplikace. Dosud se klienti přihlašovali prostřednictvím přihlašovacího čísla, hesla a SMS kódu. Pokud si nyní nastaví jako preferované zařízení mobil s nainstalovanou mobilní aplikaci Equa bank bude pro ně přihlašování pohodlnější a jednodušší.

Po vstupu do internetového bankovnictví zadají jen přihlašovací číslo a pak stačí potvrdit notifikaci na mobilu (prostřednictvím otisku prstu, rozpoznání obličeje nebo přihlašovacího kódu). Není tedy již nutné pokaždé vypisovat heslo a SMS kód. Potvrzení v mobilní aplikaci nastaví zároveň pro přihlášení, potvrzení tuzemských převodů a online plateb kartou.

Equa bank zavádí jednodušší přihlašování do internetového bankovnictví
i Zdroj: PCTuning.cz

Bezpečnější nakupování na internetu

Od 20. února jsou online platby kartou klientů Equa bank navíc chráněny prostřednictvím chytrého ověření. Jedná se o nový standard zabezpečení, vycházející z legislativy Evropské unie.

Ověřování plateb kartou na internetu využívá technologii Mastercard Identity Check, která analyzuje všechny online platby kartou a rozhoduje, jestli je třeba je ověřit. Pokud ano, a klient používá mobilní aplikaci, proběhne ověření přímo tam – stejně jako když platí z mobilu (otiskem prstu, rozpoznáním obličeje nebo přihlašovacím kódem). Pokud nemá mobilní aplikaci, vyzve ho stránka obchodníka k zadání autorizačního kódu z SMS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama