huawei-mel-motivovat-zamestnance-aby-kradli-know-how-americkych-firem
Novinka Huawei měl motivovat zaměstnance, aby kradli know-how amerických firem

Huawei měl motivovat zaměstnance, aby kradli know-how amerických firem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 2. 2020 14:45

Americké ministerstvo spravedlnosti vzneslo další obvinění proti Huawei a dvěma jeho dceřiným společnostem. Vedení firmy mělo podle prokuratury slibovat vysoké finanční odměny zaměstnancům, kterým se podaří ukrást obchodní tajemství z oblasti technologie mobilních vysílačů a robotiky od šesti konkurenčních firem v USA. Americké státní zastupitelství zároveň čínskou společnost obvinilo z toho, že působí v zemích, na které jsou uvaleny americké sankce.

Reklama

Huawei je největším světovým výrobcem telekomunikačních zařízení a druhým největším výrobcem chytrých telefonů. Spojené státy firmu dlouhodobě podezírají ze spolupráce s čínskou rozvědkou  vládou v Pekingu. Američané mimo jiné i proto vyvíjejí tlak na svoje západní spojence, aby zařízení Huawei nepoužívali při budování sítí 5G a další informační infrastruktury.

Donald Trump v polovině května loňského zařadil Huawei na černou listinu a od té doby americké podniky potřebují zvláštní povolení, aby jí mohly dodávat své produkty. I přes poslední obvinění ze strany USA ale americká administrativa v uplynulých hodinách důležitou licenci opět prodloužila. Huawei tak může po dobu následujících 45 dní komponenty od amerických podniků nadále nakupovat.

Huawei měl motivovat zaměstnance, aby kradli know-how amerických firem
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama