koronavirus-komplikuje-barcelonsky-mobile-world-congress
Novinka Koronavirus komplikuje barcelonský Mobile World Congress

Koronavirus komplikuje barcelonský Mobile World Congress

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2020 12:00

Šíření nebezpečného koronaviru kromě jiného ovlivňuje i technologické akce, které se ruší, odkládají nebo přesouvají. Výjimkou není bohužel ani letošní ročník veletrhu Mobile World Congress. Svou účast na akci ve Španělsku v uplynulých hodinách totiž odřekla společnost LG, která své nové produkty představí raději na samostatných prezentacích.

Reklama

Koronovirus představuje stále větší problém. Kvůli šíření nemoci Světová zdravotnická organizace (WHO) teprve pošesté v historii vyhlásila stav globální zdravotní nouze. Ohroženy jsou tak mimo jiné i všechny akce, kde se koncentruje větší množství lidí. Prioritou je bezpečnost vystavovatelů a návštěvníků. Nemoc ovlivní i každoročně populární barcelonskou akci zaměřenou na chytré telefony.

Společnost GSMA, která veletrh Mobile World Congress organizuje, oznámila, že situaci okolo koronaviru pečlivě sleduje. Jihokorejské LG to ale asi příliš nepřesvědčilo, podnik prezentaci na MWC 2020 zrušil a své produkty plánuje představit v blízké budoucnosti na speciálních akcích, případně online.

Koronavirus komplikuje barcelonský Mobile World Congress
i Zdroj: PCTuning.cz

Neúčast na MWC 2020 zvažovalo i čínské ZTE. Firma se na barcelonském výstavišti ale nakonec přeci jenom objeví a jak uvedla, bude klást velký důraz na bezpečnost. Do Barcelony odcestují pouze testovaní zaměstnanci, kteří minimálně dva týdny před začátkem akce nebudou vykazovat žádné symptomy koronaviru. Následující týdny ale mohou přinést překotné změny a je tedy stále ve hře, že se akce kromě společnosti LG nakonec nezúčastní i další podniky. Připomeňme, že letošní ročník MWC se uskuteční v období od 24. do 27. února.

V Číně koronaviru už podlehlo 563 lidí, mimo tuto zemi dva lidé: jeden v Hongkongu a druhý na Filipínách . Počet nakažených stoupl na více než 28 tisíc lidí. Nejvíce nakažených mimo Čínu hlásí Japonsko, Singapur (28) a Thajsko (25). Koronavirus 2019-nCoV vyvolává onemocnění s příznaky chřipky a někdy může způsobit i zápal plic. Podle statistik umírají asi dvě procenta infikovaných.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama