amd-vs-intel-duel-skoncil
Novinka AMD vs Intel duel skončil

AMD vs Intel duel skončil

Michal Mitrega

Michal Mitrega

13. 12. 2005 00:00 33

23. srpna hodila firma AMD rukavici Intelu. Měli se utkat ve férovém duelu dvoujádrových serverových řešení pod dozorem médií a nezávislých testovacích laboratoří. Nyní výzva vypršela.

Reklama

AMD mohla nasadit jakýkoliv dostupný Opteron a stejně tak i Intel mohl nasadit své nejvýkonnější dvoujádrové řešení dostupné na současném trhu. V duelu samozřejmě nebylo povoleno žádné přetaktování procesorů a oba leadeři trhu se měli utkat v široké škále normálně dostupných benchmarků měřících i spotřebu elektrické energie. Vše měla zajišťovat nezávislá testovací laboratoř. Duel měl reflektovat stále důležitější aspekt a tím je tzv. "výkon za watt". Procesory by měly mít malou energetickou náročnost, ale přitom být velice výkonné.

Hozenou rukavici ale Intel nezvedl a tak AMD pověřila benchmarky nezávislou laboratoř pro testování výkonu SPEC a udělala testy i v mnoha dalších průmyslových benchmarcích.

AMD vs Intel duel skončil
i Zdroj: PCTuning.cz


Poměrně srandovní obrázek z AMD stránek

Ve výkonnostním testu nezávislé laboratoře SPEC v benchmarku SPECjbb® 2005 předstihl AMD Opteron 280 konkurenční Intel Xeon 2,8 GHz o 13%. Spotřeba Opteronu byla maximálně 95 wattů, kdežto Xeonu až 150 wattů. Výkon za watt byl tedy 2:1 pro AMD Opteron. V benchmarku MMB3 předstihl Opteron Xeon o 16%.

Výsledky všech benchmarků si můžete prohlédnout zde:

Informace jsou z tiskové zprávy společnosti AMD. Docela by mě zajímalo, jak na to zareaguje Intel, jestli vůbec nějak.

Zdroj: tisková zpráva AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama