novy-update-prinasi-na-bojiste-world-of-tanks-vykonne-zbrane
Novinka Nový update přináší na bojiště World of Tanks výkonné zbraně

Nový update přináší na bojiště World of Tanks výkonné zbraně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 1. 2020 14:00

Od včerejšího dne je pro World of Tanks dostupné první velké rozšíření roku 2020. Update má označení 1.7.1. a přináší dvouhlavňové tanky.

Reklama

Vývoj obrněných vozidel s dvojitými děly začal mezi první a druhou světovou válkou. Největšího pokroku v této oblasti dosáhli sovětští inženýři, kteří během 2. světové války vyvinuli hned několik projektů dvouhlavňových tanků. V roce 1939 bylo úspěšně provedeno první sovětské testování dvouhlavňového tanku, který získal označení KV-U-0, a v roce 1941 se k němu přidaly další.

Výzkum nové dílčí větve dvouhlavňových sovětských těžkých tanků začíná s KV-3 na VII. úrovni. Budete mít možnost buď postupovat dál těžkou větví, nebo vyzkoumat tyto nové dvouhlavňové predátory. V aktualizaci 1.7.1 budou na bojišti řádit následující tři nová vozidla: IS-2-II (VIII. úroveň), IS-3-II (IX. úroveň), ST-II (X. úroveň) a dva projekty: T-34-3 a KV-7.

Proč tyto prototypy nikdy neopustily rýsovací prkno?

Přenést je do jejich kovové formy zabránily sovětským inženýrům dva faktory: Nevyhovující a komplexní operace i údržba. Ergonomie těchto vozidel byla horší v porovnání se standardními jednohlavňovými tanky. Také pravděpodobnost jejich selhání byla vlivem komplexnosti jejich konstrukce vyšší.

„Koncept tanků s dvojitou hlavní pronásledoval mnoho tankových inženýrů, “ říká Max Chuvalov, publishingový ředitel World of Tanks ve společnosti Wargaming. „Ale z různých důvodů žádný takový projekt nikdy nebyl oživen. Přesto v naší hře můžete tyto monstra projet v bitvách a podívat se, jak by vypadaly, kdyby kdy opravdu byly vyrobeny.“ Vysoké výrobní náklady. Vzhledem k nákladům na jejich vývoj a vytváření nových výrobních linek bylo ekonomicky výhodnější vyrobit dva běžné tanky s jednou hlavní než jeden dvouhlavňový kolos.

Dvouhlavňové tanky byly nicméně považovány za inovativní a průlomové technické řešení své doby. Měly by vyšší šanci úspěšně porazit cíl. Byly konstruovány tak, aby hrály důležitou roli na bojišti — prorážet nepřátelskou obranou nebo naopak zadržovat nepřátelský postup.

Ani jedno z výše zmíněných omezení ovšem nepředstavovalo překážku pro vytvoření nové větve tanků ve hře, proto jsme podpořili a rozvinuli nápady sovětských inženýrů. Při vytváření těchto vozidel jsme vzali v úvahu všechny jemné nuance a snažili se být v souladu se všemi principy konstrukce takových tanků. Všechny dvouhlavňové tanky mají například prodloužené pásy, vylepšené podvozky, zvětšené věže atd. Všechna vozidla jsou správná nejen z inženýrského úhlu pohledu, ale dokázala si udržet i původní vizuální prvky sovětských tanků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama