apple-chce-navysit-vyrobu-iphonu-plany-muze-ohrozit-smrtici-koronavirus
Apple Novinka Apple chce navýšit výrobu iPhonů. Plány může ohrozit smrtící koronavirus

Apple chce navýšit výrobu iPhonů. Plány může ohrozit smrtící koronavirus

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 1. 2020 11:00

Společnost Apple se rozhodla navýšit produkci svých telefonů iPhone v prvním pololetí letošního roku zhruba o desetinu. Plány amerického podniku však může zhatit nový koronavirus, který se šíří v Číně a má na svědomí již několik desítek životů. Uvedl to web Asian Nikkei.

Reklama

Zahraniční list, který se odvolává na zdroje obeznámené s plány společnosti, tvrdí, že Apple plánuje vyrobit během prvních šesti měsíců letošního roku přibližně 80 milionů iPhonů. To je přibližně o deset procent víc, než jaké byly jeho původní plány. Výrobní centra jsou však převážně umístěna v Číně, která zápasí s rychlým šířením nového koronaviru, což zasahuje pochopitelně i do produkce elektrotechniky.

Peking chce šíření nemoci dostat co nejrychleji pod kontrolu a tak prodloužil oslavy lunárního nového roku o tři dny do 2. února a s tím i odstávku výroby v mnoha závodech. Například město Šanghaj nařídilo odstávku ve firmách, až na veřejně důležité podniky, do 9. února.

Na nový koronavir už v Číně zemřelo 106 lidí, přes 4 500 je nakažených. Mimo Čínu je potvrzeno přes 60 případů. Nejblíže Česku se nemoc objevila v sousedním Německu. Případ byl nahlášen v okrese Starnberg u Mnichova.

Apple chce navýšit výrobu iPhonů. Plány může ohrozit smrtící koronavirus
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama