letos-se-jich-proda-1-7-miliardy-smartphonu-zajem-podpori-5g-modely
Novinka Letos se jich prodá 1,7 miliardy smartphonů, zájem podpoří 5G modely

Letos se jich prodá 1,7 miliardy smartphonů, zájem podpoří 5G modely

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 1. 2020 07:00

Podle společnosti Gartner se odbyt mobilních telefonů se po loňském dvouprocentním poklesu letos zvýší o 1,7 procenta na téměř 1,777 miliardy přístrojů. K růstu by podle ní měla přispět poptávka po telefonech, které podporují mobilní sítě páté generace (5G).

Reklama

„Zvýšená dostupnost 5G přístrojů podpoří nahrazování starších mobilních telefonů novými,“ uvedl Ranjit Atwal ze společnosti Gartner. Podíl 5G přístrojů na celkovém odbytu mobilních telefonů by letos podle Gartneru měl činit 12 procent a do roku 2022 dosáhnout 43 procent.

„Gartner očekává nárůst v používání 5G telefonů díky poklesu cen, většímu pokrytí službami 5G a větším zkušenostem uživatelů s 5G telefony,“ uvedl Atwal. Dodal, že v roce 2023 se budou 5G přístroje na globálním odbytu mobilních telefonů podílet více než polovinou.

   Letos se jich prodá 1,7 miliardy smartphonů, zájem podpoří 5G modely
i Zdroj: PCTuning.cz

U osobních počítačů Gartner v letošním roce očekává pokles odbytu, poptávku podle firmy negativně ovlivní konec přechodu k operačnímu systému Windows 10. Gartner letošní odbyt osobních počítačů odhaduje na 250,8 milionu přístrojů. Loni se odbyt podle dřívější zprávy společnosti zvýšily o 0,6 procenta na 261,2 milionu, a zaznamenaly tak první nárůst za osm let.

Souhrnný globální odbyt osobních počítačů, tabletů a mobilních telefonů by se v letošním roce měly podle Gartneru zvýšit o 0,9 procenta na 2,16 miliardy přístrojů.

Zdroj CTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama