tp-link-zacina-prodavat-wi-fi-6-router-archer-ax10
Novinka TP-Link začíná prodávat Wi-Fi 6 router Archer AX10

TP-Link začíná prodávat Wi-Fi 6 router Archer AX10

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 1. 2020 15:30 2

Živé přenosy videa ve 8K/4K, online hraní ve 4K rozlišení, videochat ve vysokém rozlišení, nebo nepřerušované zálohování gigabajtů videí a fotografií na domácí NAS je jen drobný výčet možností, které Wi-Fi 6 router od TP-Linku přináší.

Reklama

Přítomnost čtyř externích antén napovídá, že Archer AX10 je vybaven technologií MU-MIMO pro současné připojení mnoha zařízení, a pro optimalizaci využití přenosového pásma je zde OFDMA. V kombinaci s Beamforming úpravou signálu tak vytváří silný Wi-Fi signál v celé domácnosti, a poskytuje stabilní připojení pro každé zařízení.

Aby router poskytoval okamžitou reakci na veškeré síťové požadavky, je vybaven tříjádrovým procesorem, který zajišťuje zpracování velkého objemu přenášených dat, a minimalizuje tak veškeré prodlevy v síti. Dle výrobce po spuštění přehrávání online videa v prohlížeči dostanete okamžitou odezvu a video se spustí i ve 4K rozlišení.

Archer AX10 umožňuje plně využívat výhody širokopásmové rychlosti až do 1,0 Gb/s prostřednictvím celkem pěti gigabitových portů. Připojená zařízení přes ethernetový kabel mají komunikovat bez limitu. Sdílené filmy na lokální síti tak jsou dostupné pro veškerá zařízení v nejvyšší kvalitě a pro všechny najednou. Bezdrátový přenos v 5,0GHz pásmu dosahuje rychlosti až 1,2 Gb/s a v 2,4GHz pásmu je doplněn dalšími 300 Mb/s. Přehrávání online obsahu je tedy limitováno jen a pouze rychlostí poskytovatele internetu.

Nastavení Archeru AX10 probíhá jednoduše přes mobilní telefon a aplikaci Tether, která je dostupná jak pro Android, tak iOS. V případě, že budete zrovna sedět u PC, lze nastavení provézt i přes webové rozhraní, taktéž během několika minut. Výhodou je v tomto případě více možností nastavení. Některé změny v nastavení sítě stačí i jen vyslovit nahlas, bez PC i mobilu, avšak v přítomnosti hlasové asistentky Amazon.

Doporučená koncová cena Wi-Fi 6 routeru TP-Link Archer AX10 je stanovena na 2 299 Kč s DPH.

TP-Link začíná prodávat Wi-Fi 6 router Archer AX10
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama