huawei-se-zbavuje-zavislosti-na-googlu-v-novych-mobilech-pouzije-mapy-tomtom
Novinka Huawei se zbavuje závislosti na Googlu, v nových mobilech použije mapy TomTom

Huawei se zbavuje závislosti na Googlu, v nových mobilech použije mapy TomTom

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 1. 2020 18:30

Huawei se dohodl s nizozemským výrobcem navigací TomTom, že ve svých chytrých telefonech bude používat jeho mapy a služby. Získal tak výbornou náhradu za Mapy Google, které do svých nových produktů nemůže instalovat. Informovala o tom agentura Reuters.

Reklama

Spojené státy loni v polovině května zařadily společnost Huawei z bezpečnostních důvodů na černou listinu. Americké podniky od té doby potřebují zvláštní povolení, pokud chtějí této čínské firmě dodávat své produkty. Asijský telekomunikační gigant od té doby nemůže ve svých nových smartphonech používat služby společnosti Google, a tím pádem ani rozšířené aplikace jako Google Maps, GMail nebo YouTube. Zatímco v Číně není potřeba nic takového řešit, pro globální trh je náhrada za Google Mapy životně důležitá.

Huawei se zbavuje závislosti na Googlu, v nových mobilech použije mapy TomTom
i Zdroj: PCTuning.cz

Po dohodě s firmou TomTom ale může Huawei při vývoji nových smartphonů sáhnout po mapách, dopravních informacích a navigačním softwaru nizozemského výrobce. Firmy dohodu uzavřely už před nějakým časem, informovali o ní však až nyní.

Společnost TomTom se v poslední době odvrací od prodeje navigačních přístrojů k poskytování softwaru. Telematickou divizi minulý rok prodala japonské firmě Bridgestone, nově se chce se soustředit zejména na digitální mapy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama