microsoft-ukoncil-podporu-operacniho-systemu-windows-7
Novinka Microsoft ukončil podporu operačního systému Windows 7

Microsoft ukončil podporu operačního systému Windows 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 1. 2020 13:14

Dnešním dnem byla oficiálně ukončena podpora pro Windows 7, tento systém tak potkal stejný osud jako svého času velmi populární XPčka. Pro ty ukončil americký softwarový gigant definitivně podporu v roce 2014.

Reklama

Při vydání systému Windows 7 22. října 2009 se společnost Microsoft zavázala poskytovat podporu u tohoto produktu po dobu 10 let. Toto desetileté období nedávno uplynulo a společnost Microsoft tak přestává dnešním dnem systém Windows 7 podporovat. Pro „sedmičky“ tedy už více nebude dostupná technická podpora a aktualizace softwaru ze služby Windows Update, které pomáhají chránit počítač.

Microsoft ukončil podporu operačního systému Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Připomeňme ovšem, že technická podpora systému oficiálně skončila již 13. ledna 2015 a podpora Windows 7 RTM bez aktualizací Service Pack dokonce 9. dubna 2013. Dnešním dnem však byla ukončena i takzvaná rozšířená podpora pro Windows 7 se Service Packem 1.

Americký softwarový gigant má nicméně v plánu updaty pro sedmičky nabízet i nadále let – avšak pouze po dobu tří let a pouze pro firmy a navíc za tučnou úplatu. Updaty navíc budou k dispozici pouze pro některé verze Windows 7.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama